Víte, jaký je význam polévek ve výživě? Jaké existují druhy a jak připravit dobrý vývar? Polévka může být jak hlavním chodem, tak předkrmem i svačinkou.
24.06.2007
ČÍST VÍCEVšichni dobře víme, že nadměrná spotřeba cukru je nezdravá. Méně známo je však to, co nadbytek cukru v těle způsobuje. Cukr se stal velikým celosvětovým problémem. Cukr ale samozřejmě naše tělo potřebuje. V malé míře.
22.06.2007
ČÍST VÍCEJak postupovat při výrobě majonézy nebo jak si připravit majonézu mnoha chutí, jak připravit aspik pro obohacení našeho stolu nebo jak jím "přeleštit" upravený pokrm? O tom jste se již dočetli v předchozích článcích. Co jsou to pěny, co k jejich přípravě potřebujeme a jak je dále použít?
27.05.2007
ČÍST VÍCEZačíná období letních měsíců a v obchodech si můžete zakoupit nepřeberné množství zeleniny a bylinek za rozumnou cenu. To je impuls k tomu začít se trošku zdravěji stravovat. Smažená a těžko stravitelná jídla zaměňte za lehké zeleninové saláty. My vám teď poradíme, jak si můžete zpestřit běžné octové zálivky.
20.05.2007
ČÍST VÍCEK Japonsku patří sushi a k sushi patří wasabi. Právě poslední z pojmů si v následujícím článku více ozřejmíme.
17.05.2007
ČÍST VÍCECo to je vlastně kaviár? Co to je pravý kaviár? Co to je falešný kaviár? Možná občas ve společnosti tápeme a stydíme se zeptat. To nejzákladnější o kaviáru se dozvíte v následujícím článku.
11.05.2007
ČÍST VÍCEKdyž jsem byla malá, kečup jsem odmítala jíst, připomínal mi totiž krev. Dnes si ho dávám i na míchaná vajíčka. A vůbec nejlepší je, dát si pikantní kečup ke grilovanému masu, což je pro následující měsíce poměrně aktuální téma.
07.05.2007
ČÍST VÍCEMáte rádi majonézy a pokrmy, ke kterým majonéza patří? Pokud však upřednostňujete vlastní přípravu majonézy, měli byste znát několik zásad i rad, které vám usnadní její přípravu.
01.05.2007
ČÍST VÍCECo možná ještě o soli nevíte a pár užitečných rad, jak sůl může ulehčit práci v kuchyni.
13.04.2007
ČÍST VÍCEPoužívání tohoto zvýrazňovače chuti je prý ve velké míře škodlivé. K dětem mladším 3 let by se dokonce vůbec neměl dostat. Proč? Čtěte následující článek.
12.04.2007
ČÍST VÍCEŽe nevíte, co to je? Není divu. Pivní ocet je totiž specialita, kterou jen tak někde neseženete. Pojďte se s námi podívat, jak se tato dobrota vyrábí.
20.02.2007
ČÍST VÍCESlunečnicový olej je jeden z velmi oblíbených zdravých olejů. Je to především díky jeho cenové dostupnosti. Olej se získává získává výhradně ze semen slunečnice, které se v našich podmínkách daří. V obchodech se však prodává především rafinovaný slunečnicový olej.
19.02.2007
ČÍST VÍCEK napsání tohoto článku mě inspiroval recept na francouzský vánoční dort. Setkala jsem se v něm s pojmem "obilný sirup", přičemž jsem neměla ponětí, o co se vlastně jedná. Možná máte i vy podobný problém.
12.02.2007
ČÍST VÍCEJavor je nejznámějším symbolem Kanady. Z něj vyráběný javorový sirup také většina z nás alespoň z doslechu zná. K čemu se ale používá a jak se vyrábí, to se dozvíte v následujícím článku.
07.02.2007
ČÍST VÍCESymbolem letošního léta se bez pochyb stalo grilování. Jsou to chvíle pohody, kdy si všichni odpočinou, poklábosí a popovídají si s přáteli. Dobré náladě většinou napomáhá také popíjení vínečka nebo prostě toho, co máme rádi. Komu by se tohle všechno nelíbilo, když k tomu všemu ještě nasáváme lahodné vůně grilujícího se masíčka.
07.02.2007
ČÍST VÍCENázev ghee pochází z jazyku Sanskrt. Proto nám název ghee na první pohled nic neřekne. Je tedy na čase, abychom se s ghee seznámili.
26.01.2007
ČÍST VÍCEOlej nás spolu s octem provází celá tisíciletí. Většina z nás olej považuje za pouhý tuk, který našemu zdraví nepřispívá (jak hlásají některá média). Co tedy víme o této tekutině?
14.10.2006
ČÍST VÍCETaky vás v kuchyni rodina nachytala na apríla? U nás se tradičně mění sůl za cukr, ale hlavně olej za ocet. Mnohdy vznikají opravdu netradiční kulinářské zážitky. Proč si tedy nepřiblížit třeba ocet? Je tady přece jaro a k němu patří zdravé jarní saláty se zálivkami, které se bez octa neobejdou.
13.10.2006
ČÍST VÍCETato kašovitá pochutina pikantní chuti se permanentně nachází snad v každé ledničce. Neodmyslitelně patří k párku v rohlíku. Semínka hořčice jsou potom nedílnou součástí konzervačních kořenících směsí.
01.10.2006
ČÍST VÍCE"Hranolky s tatarkou." Dostává se často odpovědi prodavači restaurace rychlého občerstvení na otázku, co si budeme přát. Mnozí však o ochucovadlu jménem tatarská omáčka vědí jen to, že nepatří mezi zdravé potraviny. Chcete se dozvědět více?
28.09.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena