Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance
Nedělní ráno nemůže začít lépe: Vyzkoušejte recept na borůvkovo-banánové lívance

Také milujete sladké snídaně? A ještě lépe když jsou zdravé? Lívance s borůvkami podle našeho dnešního videoreceptu jsou doslova božské a stojí za to je ochutnat.

24.07.2021

ČÍST VÍCE
Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame
Pečení na víkend: Nadýchaná bublanina s ovocem nikdy nezklame

Rychlé, snadné a plné ovoce. Znáte snad jednodušší a vděčnější moučník než právě bublaninu? Nejlépe chutná samozřejmě s ovocem čerstvým, ale pokud máte domácí zásoby zavařeného či mraženého ovoce, můžete si ji dopřát vlastně kdykoli. Máme pro vás 5 skvělých receptů.

24.07.2021

ČÍST VÍCE
Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem
Recept na meruňkový koláč s tvarohem krok za krokem

Vyzkoušejte nenáročný recept na chuťově výborný meruňkový koláč s tvarohem. Jen se po něm zapráší!

24.07.2021

ČÍST VÍCE
Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty
Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

Léto oproti ostatním obdobím v roce přináší čerstvou zeleninu a ovoce. V kuchyni to pak pro nás znamená, že měníme své zaběhlé stravovací návyky a zásobujeme tělo větším množstvím vitamínů.

22.07.2021

ČÍST VÍCE
Recept na borůvkový cheesecake krok za krokem
Recept na borůvkový cheesecake krok za krokem

FOTORECEPT na oblíbený americký dezert. Tuto sladkou dokonalost tvoří dvě vrstvy - sušenková krusta a sýrový krém. Dnes vyzkoušíme borůvkovou variantu.

21.07.2021

ČÍST VÍCE
Recept na domácí broskvovou marmeládu krok za krokem
Recept na domácí broskvovou marmeládu krok za krokem

Ranní káva a čerstvé pečivo s marmeládou - koho by nelákala tato představa. A domácí marmeláda chutná přece nejlépe. FOTORECEPT na marmeládu z broskví a jablek.

20.07.2021

ČÍST VÍCE
Videorecept na vydatnou a zdravou snídani: Krémový rýžový pudink z mandlového mléka
Videorecept na vydatnou a zdravou snídani: Krémový rýžový pudink z mandlového mléka

Dnes vás naučíme zcela jednoduchý recept na domácí rýžový pudink. Chutná skvěle, dodá energii i vitamíny, je hotový za pár chvilek a navíc si ho mohou dopřát i vegani. Na přípravu pudinku budeme potřebovat pouze mandlové mléko, rýžovou kaši, hrst brusinek, chalvu a arašídové máslo.

20.07.2021

ČÍST VÍCE
Sklízíme a zavařujeme maliny a ostružiny
Sklízíme a zavařujeme maliny a ostružiny

Právě teď dozrávají na našich zahrádkách sladké maliny. Ke konci prázdnin se přidají i temně fialové ostružiny. Tento článek vám pomůže s jejich zpracováním.

19.07.2021

ČÍST VÍCE
Vrhněte se na českou klasiku: Plněné borůvkové knedlíky z tvarohového těsta
Vrhněte se na českou klasiku: Plněné borůvkové knedlíky z tvarohového těsta

Knedlíky z tvarohového těsta plněné borůvkami, přelévané máslem a sypané cukrem. Fotorecept na sladký hlavní chod, který nikdy neomrzí.

18.07.2021

ČÍST VÍCE
Josta - drobné ovoce na našich zahradách
Josta - drobné ovoce na našich zahradách

Zajímavé a možná ne příliš pěstované ovoce na našich zahradách. Přesto jde o druh ovoce, které stojí za pozornost.

16.07.2021

ČÍST VÍCE
Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou
Tip na víkend: Nadýchaná borůvková bábovka s jogurtovou polevou

Vyzkoušejte nadýchanou borůvkovou bábovku s jogurtovou polevou. Dnes se ji naučíme krok za krokem.

16.07.2021

ČÍST VÍCE
Zažijte pravé Thajsko: Avokádový salát podle šéfkuchařky Café Buddha
Zažijte pravé Thajsko: Avokádový salát podle šéfkuchařky Café Buddha

Slavné speciality jako Pad Thai či nejrůznější druhy kari jsou často připravované na půl plynu. Pokud chcete ochutnat skutečně autentické Thajsko, ukážeme vám třeba tento skvělý avokádový salát.

14.07.2021

ČÍST VÍCE
Co jíst v červenci? Zaměřte se na sezónu a zdroje ze zahrádky
Co jíst v červenci? Zaměřte se na sezónu a zdroje ze zahrádky

Máme tu polovinu července a na zahrádkách je již řada sezónních surovin, které můžeme využít na maximum -dopřát si ovoce i zeleninu v syrovém stavu, ale i jako součást řady pestrých pokrmů. Naše stravování může být v létě opravdu zdravé a kvalitní, za odměnu si pak můžeme dovolit kousek domácího koláče, který z vlastnoručně nasbíraného ovoce chutná prostě nejlépe.

13.07.2021

ČÍST VÍCE
Angrešt - drobné ovoce, které bychom neměli opomíjet
Angrešt - drobné ovoce, které bychom neměli opomíjet

Název angreštu pochází z italského "angresto" - kdysi se tak totiž označovaly bobulky divoké révy nebo kyselé víno. Proč se vyplatí jejich pěstování? A do jakých pokrmů se hodí?

12.07.2021

ČÍST VÍCE
Rybíz právě dozrál: Vyzkoušejte rybízový koláč se sněhovou peřinou
Rybíz právě dozrál: Vyzkoušejte rybízový koláč se sněhovou peřinou

Rybíz dozrál, proto je čas si z něj upéct velmi dobrý koláč. Ideální je červený rybíz, na recept však lze použít i rybíz bílý. Pouze černý rybíz není pro tento druh koláče vhodný.

12.07.2021

ČÍST VÍCE
Recept na smetanový dezert panna cotta krok za krokem
Recept na smetanový dezert panna cotta krok za krokem

Jemný italský dezert ze svařené smetany si velmi snadno můžeme připravit i doma. Tento je s rybízovým přelivem, který svou kyselkavostí skvěle doplní sladký základ. Na přípravu můžeme použít mražené i čerstvé ovoce.

12.07.2021

ČÍST VÍCE
Jak na to: Zavařování kompotů a marmelády
Jak na to: Zavařování kompotů a marmelády

Na přípravu kompotů používáme ovoce zdravé, vyzrálé, s přiměřeně pevnou dužinou, jen angrešt konzervujeme téměř zralý. Další rady a tipy k zavařování najdete v článku.

11.07.2021

ČÍST VÍCE
Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem
Lepší jste nejedli! Recept na jahodovou bublaninu krok za krokem

Jahod už brzy budou plné zahrádky. Pojďme si společně krok za krokem připravit oblíbený moučník - bublaninu. Tahle je opravdu dokonalá!

10.07.2021

ČÍST VÍCE
Sklízíme meruňky: Hodí se skvěle k zavařování, pečení i na gril
Sklízíme meruňky: Hodí se skvěle k zavařování, pečení i na gril

Je období prázdnin a to je čas, kdy zrají žluté, oranžové nebo načervenalé peckovice, které se řadí k nejzdravějšímu ovoci. Je čas dozrávání meruněk, které jsou známé již 4000 let a někdy se jim také říká "arménská jablka".

09.07.2021

ČÍST VÍCE
Spojení chutí, které vás bude bavit: Upečte křehký rebarborový koláč s třešněmi
Spojení chutí, které vás bude bavit: Upečte křehký rebarborový koláč s třešněmi

Recept na křehký koláč se sezónním ovocem, který vás naučíme opět krok za krokem.

09.07.2021

ČÍST VÍCE