Znáte něco lepšího než sladké a zdravé jablíčko? Já ne, je to snad nejlepší a nejzdravější svačina pod sluncem! Zažene vám chutě na sladké a navíc vás ještě osvěží.
25.10.2006
ČÍST VÍCEPo každém větším jídle dostávám chuť na něco sladkého nebo alespoň dobrého. A to i přesto, že se cítím nacpaná. Takový zákusek nebo dobrá sušenka by nebyla marná. Snažím se však omezit příjem cukrů a tuků. Jak tento problém vyřešit?
24.10.2006
ČÍST VÍCEKdyž Popelka rozlouskávala první ze tří darovaných oříšků, čekala že tam najde lískové jádro. Její oříšky však byly kouzelné, plných krásných šatů. U nás ale roste spousta lískových keřů, které jsou obsypané těmi klasickými lískovými oříšky.
24.10.2006
ČÍST VÍCEKokos mi kromě sluncem spalovaných až 30 metrů vysokých palem evokuje i úplný opak, totiž zimu, Vánoce a vůni, která se line při pečení cukroví celým bytem. Kokos nakupujeme naprosto samozřejmě buď jako celý plod, kokosové plátky nebo nadrobno namletý, co o něm ovšem víme?
20.10.2006
ČÍST VÍCEAčkoliv v našich krajích banány značně zdomácněly, stále patří mezi exotické ovoce. Stejně jako bez cukroví si prostě Vánoce bez banánů nedokážu představit. Když jsem se o toto ovoce zajímala, našla jsem spousty zajímavostí, se kterými bych vás ráda seznámila. Málokdo totiž ví, že produkce banánů se pomalu ale jistě ocitá v krizi.
17.10.2006
ČÍST VÍCETéma tohoto týdne završíme informacemi o citronech. Ty by totiž měly stát v přední linii v boji proti chřipkám, jarní únavě a další nemocech, ale také v čele našeho ovocného jídelníčku. I když citron má široké uplatnění.
15.10.2006
ČÍST VÍCENevím jak vám, ale mě tato zima připadá hrozně dlouhá. Hrozně se těším na jaro. Spousty sluníčka, zelené trávy, maminek s kočárky, projížďky na kole nebo na bruslích. O tyto radůstky jsme v zimě připraveni. Když si představím přechod mezi jarem a zimou - takzvanou jarní únavu, polovina radosti mě přejde. S jarní únavou se však dá bojovat! Stačí jíst dostatečné množství ovoce. Přibližme si, jak udržet se fit i na přelomu zimy a jara.
12.10.2006
ČÍST VÍCEMnohdy si ani neuvědomujeme, že tyto dárky od přírody bereme jako samozřejmost. Sbírání lesních plodů má již dlouholetou tradici a hlavně od babiček nám chutnají zavařené borůvky nebo koláče s ostružinami a malinami.
07.10.2006
ČÍST VÍCEDžemy a marmelády většinou vyrábíme z toho, co si sami vypěstujeme nebo co levně nakoupíme. Zkuste ale na trhu místo po rybízu či jahodách sáhnout třeba po ananasu či kiwi. I z nich jde připravit výtečná ovocná pomazánka, kterou ohromíte nejednu návštěvu. Nevěříte? Nabízíme vám inspiraci v podobě několika receptů.
27.08.2006
ČÍST VÍCEKdyž se řekne hruška, vybavím si klasické Ladovské pohádky. Ne snad proto, že tento vynikající český malíř pocházel z Hrusic, ale hlavně proto, že se právě hrušky velmi často objevovaly na obrázcích tohoto významného českého umělce. Jelikož hrušky právě dozrávají, zajímala jsem se o toto běžné ovoce poněkud podrobněji.
23.08.2006
ČÍST VÍCEVýrazná dochucovací omáčka s tisíci možností obměny ingrediencí, která zvýrazní chuť masa a obohatí vás o nevšední chuťový zážitek.
18.08.2006
ČÍST VÍCEI v domácnostech s diabetiky se připravují zavařeniny. Jen se připravují trochu jinak. Ve článku je pár tipů pro diabetické marmelády, kompoty, klevely nebo džemy.
18.08.2006
ČÍST VÍCEZajímá-li vás, jak skladovat nadílku ze zahrádky, nabízíme vám přehled nejběžnějšího ovoce a zeleniny jako jsou jablka, jahody, hrušky, broskve nebo třeba brambory, mrkev, cibule, či rajčeta nebo papriky.
17.08.2006
ČÍST VÍCEV období zimy je naše tělo vystaveno víc než kdy jindy škodlivým vlivům. Musíme tedy posilovat náš imunitní systém. Každý z nás ví, že nejlepší cestou je získávání vitamínů konzumací ovoce. Každý z nás má rád něco jiného. Maminka má nejraději jablíčka, bratr jahody, babička mandarinky a děda miluje švestky, ovšem jen v tekutém stavu.
13.08.2006
ČÍST VÍCEOvoce se od jara do zimy stává nepostradatelnou součástí naší výživy. Zcela oprávněně patří k důležitým ochranným potravinám. Svou svěží chutí a barvou zpestřuje jednotvárné sestavy pokrmů.
12.08.2006
ČÍST VÍCEOvoce s příchutí exotiky si nejčastěji dopřáváme o vánočních svátcích v podobě sušených plodů. Pokud však letos vyrážíte na dovolenou na jih Evropy či do severoafrických destinací, poohlédněte se po této pochoutce v syrovém stavu a vychutnejte si její medovou chuť.
30.07.2006
ČÍST VÍCEBývají nazývány ovocem rajských zahrad. A skutečně. Při pohledu na datlovou palmu se nám vybaví vůně dálek, moře a rozpálený písek, prostě opravdový ráj. Přesto si na datlích pochutnáváme zejména v zimním čase, datle se totiž sklízejí podle druhu od srpna do prosince.
29.07.2006
ČÍST VÍCEOvoce mnohými lidmi zatracované, nebo nedoceňované, díky své hořké chuti a těžšímu přístupu k jedlé části. Avšak ovoce, které bychom měli konzumovat pravidelně a to minimálně 2 x týdně, protože jeho léčebné schopnosti jsou doslova obrovské.
25.07.2006
ČÍST VÍCEAvokádo patří mezi exotické ovoce, které najdeme v obchodech po celý rok. Bohužel málokdo z nás o něj sotva zavadí pohledem a ještě málo z nás ví, jak toto ovoce jíst, správně je zpracovat nebo jak jej skladovat. A když už se rozhodneme, že si tuto pochoutku koupíme, stojíme mnohdy před neřešitelným problémem, jaké avokádo je to pravé. Charakterizujme si jej ted trochu.
23.07.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena