Vaření.czMagazínVyhledávání

Vyhledávání

Vyhledávání v magazínu...
Saláty - zpestření jídelníčku
Saláty - zpestření jídelníčku

K létu i horkým dnům patří letní osvěžující jídla z ovoce a zeleniny. Hlavně zeleninové saláty jsou nedílnou součástí našeho stolu. Jsou zdravé osvěžující a lehce stravitelné. Ale teprve lahodná zálivka udělá ze salátu tu správnou dobrotu!

12.11.2006

ČÍST VÍCE
Tajemství ledového vína
Tajemství ledového vína

Vám, kterým na "klasickém" vínu vadí trpká chuť, se nabízí alternativa v podobě ledového vína. Za 2 decilitry sice zaplatíte od 200 korun výše, ale pokud sháníte víno pro zvláštní příležitost, nemůžete vybrat lépe.

29.10.2006

ČÍST VÍCE
Jalbka a křížaly
Jalbka a křížaly

Znáte něco lepšího než sladké a zdravé jablíčko? Já ne, je to snad nejlepší a nejzdravější svačina pod sluncem! Zažene vám chutě na sladké a navíc vás ještě osvěží.

25.10.2006

ČÍST VÍCE
Blahodárné vinné hrozny
Blahodárné vinné hrozny

Po každém větším jídle dostávám chuť na něco sladkého nebo alespoň dobrého. A to i přesto, že se cítím nacpaná. Takový zákusek nebo dobrá sušenka by nebyla marná. Snažím se však omezit příjem cukrů a tuků. Jak tento problém vyřešit?

24.10.2006

ČÍST VÍCE
Kouzelné lískové oříšky
Kouzelné lískové oříšky

Když Popelka rozlouskávala první ze tří darovaných oříšků, čekala že tam najde lískové jádro. Její oříšky však byly kouzelné, plných krásných šatů. U nás ale roste spousta lískových keřů, které jsou obsypané těmi klasickými lískovými oříšky.

24.10.2006

ČÍST VÍCE
Kokos
Kokos

Kokos mi kromě sluncem spalovaných až 30 metrů vysokých palem evokuje i úplný opak, totiž zimu, Vánoce a vůni, která se line při pečení cukroví celým bytem. Kokos nakupujeme naprosto samozřejmě buď jako celý plod, kokosové plátky nebo nadrobno namletý, co o něm ovšem víme?

20.10.2006

ČÍST VÍCE
Banán - zdravé mlsání
Banán - zdravé mlsání

Ačkoliv v našich krajích banány značně zdomácněly, stále patří mezi exotické ovoce. Stejně jako bez cukroví si prostě Vánoce bez banánů nedokážu představit. Když jsem se o toto ovoce zajímala, našla jsem spousty zajímavostí, se kterými bych vás ráda seznámila. Málokdo totiž ví, že produkce banánů se pomalu ale jistě ocitá v krizi.

17.10.2006

ČÍST VÍCE
O citronech
O citronech

Téma tohoto týdne završíme informacemi o citronech. Ty by totiž měly stát v přední linii v boji proti chřipkám, jarní únavě a další nemocech, ale také v čele našeho ovocného jídelníčku. I když citron má široké uplatnění.

15.10.2006

ČÍST VÍCE
Důležité ovoce
Důležité ovoce

Nevím jak vám, ale mě tato zima připadá hrozně dlouhá. Hrozně se těším na jaro. Spousty sluníčka, zelené trávy, maminek s kočárky, projížďky na kole nebo na bruslích. O tyto radůstky jsme v zimě připraveni. Když si představím přechod mezi jarem a zimou - takzvanou jarní únavu, polovina radosti mě přejde. S jarní únavou se však dá bojovat! Stačí jíst dostatečné množství ovoce. Přibližme si, jak udržet se fit i na přelomu zimy a jara.

12.10.2006

ČÍST VÍCE
Lesní poklady
Lesní poklady

Mnohdy si ani neuvědomujeme, že tyto dárky od přírody bereme jako samozřejmost. Sbírání lesních plodů má již dlouholetou tradici a hlavně od babiček nám chutnají zavařené borůvky nebo koláče s ostružinami a malinami.

07.10.2006

ČÍST VÍCE
Zavařeniny z exotického ovoce
Zavařeniny z exotického ovoce

Džemy a marmelády většinou vyrábíme z toho, co si sami vypěstujeme nebo co levně nakoupíme. Zkuste ale na trhu místo po rybízu či jahodách sáhnout třeba po ananasu či kiwi. I z nich jde připravit výtečná ovocná pomazánka, kterou ohromíte nejednu návštěvu. Nevěříte? Nabízíme vám inspiraci v podobě několika receptů.

27.08.2006

ČÍST VÍCE
Hrušky
Hrušky

Když se řekne hruška, vybavím si klasické Ladovské pohádky. Ne snad proto, že tento vynikající český malíř pocházel z Hrusic, ale hlavně proto, že se právě hrušky velmi často objevovaly na obrázcích tohoto významného českého umělce. Jelikož hrušky právě dozrávají, zajímala jsem se o toto běžné ovoce poněkud podrobněji.

23.08.2006

ČÍST VÍCE
Čatní: Omáčka, která dokáže zázračně doplnit a dochutit řadu pokrmů
Čatní: Omáčka, která dokáže zázračně doplnit a dochutit řadu pokrmů

Výrazná dochucovací omáčka s tisíci možností obměny ingrediencí, která zvýrazní chuť masa a obohatí vás o nevšední chuťový zážitek.

18.08.2006

ČÍST VÍCE
Zavařujeme pro diabetiky
Zavařujeme pro diabetiky

I v domácnostech s diabetiky se připravují zavařeniny. Jen se připravují trochu jinak. Ve článku je pár tipů pro diabetické marmelády, kompoty, klevely nebo džemy.

18.08.2006

ČÍST VÍCE
Skladujeme ovoce a zeleninu
Skladujeme ovoce a zeleninu

Zajímá-li vás, jak skladovat nadílku ze zahrádky, nabízíme vám přehled nejběžnějšího ovoce a zeleniny jako jsou jablka, jahody, hrušky, broskve nebo třeba brambory, mrkev, cibule, či rajčeta nebo papriky.

17.08.2006

ČÍST VÍCE
Skladování čerstvého ovoce a zeleniny
Skladování čerstvého ovoce a zeleniny

Jistě znáte situaci, kdy se vám po celodenním sklízení zeleninové či ovocné úrody chce odpočívat a nikoliv se ihned pustit do nekonečného zavařování či zamrazování. Lehce se ale může stát, že se s láskou opečovávané jahody či třešně do rána zkazí. Jak tedy uchovávat ovoce a zeleninu, aby nám v čerstvém, syrovém stavu vydržely co nejdéle?

16.08.2006

ČÍST VÍCE
Netradiční ovoce plné vitamínů
Netradiční ovoce plné vitamínů

V období zimy je naše tělo vystaveno víc než kdy jindy škodlivým vlivům. Musíme tedy posilovat náš imunitní systém. Každý z nás ví, že nejlepší cestou je získávání vitamínů konzumací ovoce. Každý z nás má rád něco jiného. Maminka má nejraději jablíčka, bratr jahody, babička mandarinky a děda miluje švestky, ovšem jen v tekutém stavu.

13.08.2006

ČÍST VÍCE
Ovoce v našem jídelníčku
Ovoce v našem jídelníčku

Ovoce se od jara do zimy stává nepostradatelnou součástí naší výživy. Zcela oprávněně patří k důležitým ochranným potravinám. Svou svěží chutí a barvou zpestřuje jednotvárné sestavy pokrmů.

12.08.2006

ČÍST VÍCE
Fíky
Fíky

Ovoce s příchutí exotiky si nejčastěji dopřáváme o vánočních svátcích v podobě sušených plodů. Pokud však letos vyrážíte na dovolenou na jih Evropy či do severoafrických destinací, poohlédněte se po této pochoutce v syrovém stavu a vychutnejte si její medovou chuť.

30.07.2006

ČÍST VÍCE
Datle
Datle

Bývají nazývány ovocem rajských zahrad. A skutečně. Při pohledu na datlovou palmu se nám vybaví vůně dálek, moře a rozpálený písek, prostě opravdový ráj. Přesto si na datlích pochutnáváme zejména v zimním čase, datle se totiž sklízejí podle druhu od srpna do prosince.

29.07.2006

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena