Studené nápoje nejsou jen luxusním doplňkem jídelního lístku. Nejsou jen ústupkem, který děláme požadavkům chuti. Mají být promyšlenou částí našeho jídelníčku, zvláště v létě. Správně volené studené nápoje povzbudí v létě chuť, doplní a zpestří jídelníček nebo nahradí některé jídlo.
14.05.2007
ČÍST VÍCEPřinášíme vám další díl o oblíbené letní zelenině - melounech.
14.05.2007
ČÍST VÍCEOvoce (i zelenina) není v našem jídelníčku nikdy dost. Většinou je jíme v syrovém stavu nebo ve formě salátů, kompotů a nebo v kombinaci s alkoholem (bowle). Existují ale i jiné úpravy, kdy vynikne chuť, barva a hlavně vůně. Co třeba grilování nebo doplněk při pečení a dušení masa?
11.05.2007
ČÍST VÍCETepelně neupravená, čili syrová strava, tvoří nejdůležitější část zdravého stravování. Ovoce a zelenina v syrovém stavu obsahují nejen bílkoviny, tuky a sacharidy, ale i mnoho vitamínů, minerálních látek, stopových prvků, enzymů, aromatických látek a nenasycených mastných kyselin. Vše nezbytné pro náš organismus
09.05.2007
ČÍST VÍCEV druhém dílu rozhovoru s paní Mgr. Hankou Zemanovou se dozvíme o bio potravinách zajímavé podrobnosti.
28.03.2007
ČÍST VÍCEJelikož se celý tento týden nese ve znamení ovoce a většinou se jedná o ovoce, které připraví náš organismus na boj s jarní únavou, a tak trochu i do plavek, budeme si dneska povídat o ananasu. Ten totiž patří do skupiny "tukožroutského" ovoce.
09.03.2007
ČÍST VÍCEZ vlastní zkušenosti musím přiznat, že když jsem si jako malá mohla vybrat rybíz, který budu otrhávat a potajmu si i strkat do pusy, černý rybíz byl až na posledním místě. Jak ale člověk roste, chutě se mění, získala jsem spoustu užitečných informací a dnes se černému rybízu rozhodně nevyhýbám.
04.03.2007
ČÍST VÍCEŠťáva z hroznů prý srdci udělá stejnou službu jako víno tekuté. Čerstvá šťáva z některých druhů hroznů údajně dokáže člověka ochránit proti srdečním chorobám stejně jako červené víno.
05.02.2007
ČÍST VÍCEJe zvláštní, že i když většina ovoce má sladkou chuť, neobsahuje moc kalorií. Je také výborným zdrojem vitamínů, vlákniny a živin. Lékaři doporučují každému, aby denně snědl alespoň pět kousků zeleniny nebo ovoce.
18.01.2007
ČÍST VÍCEDo severní Evropy mnoho z nás nezavítá, natož abychom se seznámili se severoevropskou kuchyní. Tentokrát se zastavíme na Islandu a podíváme se na to, čím se živí lidé, kteří se dožívají téměř nejvyššího věku v Evropě.
15.01.2007
ČÍST VÍCEV 1. díle našeho dvoudílného seriálu o kiwi jste měli možnost dozvědět se zajímavosti z historie kiwi, jak vzniklo jméno a drobnosti o jeho vzhledu a chuti. Dnes máte možnost dozvědět se více o zlatém kiwi, léčivých účincích kiwi a jeho skladování a kuchyňském využití.
12.01.2007
ČÍST VÍCEJeště v 70. letech minulého století mnozí z nás ani nevěděli, že ovoce kiwi vůbec existuje. Dnes je však kiwi běžným ovocem v sortimentu každého většího obchodu. Kiwi je dnes dostupné po celý rok a proto můžeme kiwi jíst pokaždé, když si vzpomeneme. O jeho historii a jméně si můžete přičíst v našem článku.
10.01.2007
ČÍST VÍCENa našem trhu je dnes již mnoho druhů ovoce, ale kolikrát se přistihnu sama při tom, že vůbec nevím jaké ovoce mám v ruce. Pojďme si tedy dnes popsat několik nejčastěji vyskytujících se druhů.
19.12.2006
ČÍST VÍCEProdej sušeného ovoce je každoročně nejvyšší až během Vánoc a svátků, protože by se bez něj neobešly vánočky, štoly a některé druhy cukroví. Proto si dnes sušené ovoce trochu přiblížíme.
15.12.2006
ČÍST VÍCENebaví vás denně jíst stejné ovoce a zeleninu? Připadá vám váš jídelníček jednotvárný? Chcete změnu? Tak si připravte ovocný nebo zeleninový koktejl. Pokud nevíte, jak na to, přečtěte si náš článek.
01.12.2006
ČÍST VÍCERozinky nebo, chcete-li, hrozinky neodmyslitelně patří do sladkého pečiva a ruku v ruce se pojí i s vánoční atmosférou. Sušené vinné hrozny se báječně doplňují s ostatním kandovaným ovocem. Někdo je rád "zobe" jen tak samotné. Pojďme si o rozinkách říct něco bližšího.
29.11.2006
ČÍST VÍCEGrapefruit je jednou z nejzdravějších plodin citrusů. Vědci dnes už znají všechny jeho účinky, které pomáhají našemu tělu být více odolné. Také se zjistilo, že léčivé účinky má hlavně jadérko.
18.11.2006
ČÍST VÍCEStejně jako k létu neodmyslitelně patří grilování, nesmíme zapomenout na letní saláty. Všude je nepřeberné množství ovoce, zeleniny a hlavně čerstvých bylinek. Stačí jen si vybrat a začít kombinovat. Co byste měli vědět o zeleninových salátech?
15.11.2006
ČÍST VÍCEK létu i horkým dnům patří letní osvěžující jídla z ovoce a zeleniny. Hlavně zeleninové saláty jsou nedílnou součástí našeho stolu. Jsou zdravé osvěžující a lehce stravitelné. Ale teprve lahodná zálivka udělá ze salátu tu správnou dobrotu!
12.11.2006
ČÍST VÍCEVám, kterým na "klasickém" vínu vadí trpká chuť, se nabízí alternativa v podobě ledového vína. Za 2 decilitry sice zaplatíte od 200 korun výše, ale pokud sháníte víno pro zvláštní příležitost, nemůžete vybrat lépe.
29.10.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena