Připravte si větrníky či věnečky, jedny z nejoblíbenějších cukrárenských zákusků, sami doma. Jejich základem je právě odpalované neboli spařované těsto.
09.11.2022
ČÍST VÍCECentrem oblasti Chodska se zdá být město Domažlice. Přesto přímo do Chodska už toto město nepatří. I přesto si v Domažlicích velice ctí chodských tradic a pokračují v pečení pravých chodských koláčů dodnes.
02.11.2022
ČÍST VÍCEPříprava italského pokrmu z lasagní, mletého masa a bešamelové omáčky se může zdát na první pohled složitá, ale výsledek to bohatě vynahradí. Recept vás naučíme krok za krokem.
02.11.2022
ČÍST VÍCEHon na hřiby a jiné jedlé druhy hub je právě teď velmi aktuální. Pro mnohé z nás nejsou houby jen jídlem, ale doslova vášní! Pojďme se na houby podívat zblízka - prověřit si své znalosti, vyzkoušet spoustu receptů na polévky, smaženice i omáčky, naučit se houby sušit, zamrazit i nakládat, ale také uchovat v nich důležité vitamíny. Mimochodem, věděli jste, že až 6 milionů Čechů minimálně jednou ročně vyrazí do lesa na houby? Náš houbařský speciál si proto nesmíte nechat ujít!
23.09.2022
ČÍST VÍCEDomácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
23.09.2022
ČÍST VÍCEKnedlo vepřo zelo. Plněné knedlíky se zelím. Tradiční česká jídla, které se bez kysaného zelí nedokážeme představit. Málo která hospodyňka však ví, jak zelí naložit. Stačí přeci zajít do supermarketu a kysané zelí si koupit. Pro ty, kteří přeci jen upřednostňují domácí výrobu kysaného zelí, je tu náš článek s podrobným návodem.
22.09.2022
ČÍST VÍCEHledáte-li netradiční dárek k narozeninám nebo výročí, již nehledejte. Slámové víno je trefou do černého.
21.09.2022
ČÍST VÍCEK uzení nestačí jen dobrá udírna, je nutné znát některé zásady a postupy, které nám zajistí kvalitní výsledek - chuťově výbornou uzeninu. Na co si dát při přípravě uzenin pozor? A jak připravit tu nejlepší chalupářskou klobásu, uzenou šunku nebo slaninu?
09.09.2022
ČÍST VÍCEValašské frgály jsou tradiční velké koláče. Jejich cena bývá v obchodech přehnaně vysoká, proto se je podle FOTORECEPTU naučíme připravovat doma.
06.09.2022
ČÍST VÍCEČeská klasika, pokrmy národní i ve velkém oblíbené, bez kterých si Češi nedokáží představit svůj TOP žebříček jídel, na které nedají dopustit. Vybrali jsme pro vás vymazlené recepty nejen na svíčkovou, koprovku či rajskou.
01.09.2022
ČÍST VÍCEPoctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
30.07.2022
ČÍST VÍCEDnes se krok za krokem naučíme studenou polévku, která v létě přijde vhod. Pochází ze Španělska a má mnoho podob. Základem je vždy čerstvá zelenina.
18.07.2022
ČÍST VÍCEČeši jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.
11.07.2022
ČÍST VÍCEHalušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.
03.07.2022
ČÍST VÍCEPři nedodržení základních a osvědčených rad by se mohlo stát, že hotový grilovaný pokrm nebude mít požadovanou barvu ani chuť. A hosty, pro které měl být připraven, nebudeme mít čím okouzlit.
24.06.2022
ČÍST VÍCEMáta peprná patří k oblíbeným a často používaným bylinkám u nás, nejen z důvodu nenáročného pěstování, ale také kvůli své vynikající mentolové chuti a vůni.
18.06.2022
ČÍST VÍCEJahody jsou velice zdravé ovoce výtečné chuti. Velmi snadno se pěstují, proto patří mezi nejrozšířenější plody našich zahrádek. Protože za chvíli začne sezóna jahod, pokusili jsme se zjistit nějaké zajímavosti o tomto ovoci.
26.04.2022
ČÍST VÍCEZelenina má být po celý rok denně na našem stole. V některých domácnostech je stále ještě nedoceněná a vzhledem ke spotřebě zeleniny v jiných státech se jí používá malé množství.
23.04.2022
ČÍST VÍCEZ koledy jsme si přinesli plnou ošatku vařených vajec. Jak je zpracovat?
18.04.2022
ČÍST VÍCEVelikonoce - co si pod tímto slovem vybavíme? Mnozí z nás si představí mazanec, velikonočního beránka, jidáše, ale především malovaná vajíčka, která se na Velikonoční pondělí rozdávají malým koledníkům.
02.04.2022
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena