Od dob, co se destiluje alkohol, začali lidéi vymýšlet všemožné kombinace a míchání alkoholu pro chuť nebo pro zahřátí. Jako sladidlo dřív sloužily rozinky a na zahuštění žloutky. Svařené víno a pivo jsou základem ostrých punčů.
25.12.2006
ČÍST VÍCEAč nejsme profesionálními barmany, pojďme si tento čas plný svátků a oslav zpestřit novými neobvyklými míchanými nápoji! Vodka s džusem, cola a rum, to jsou už zastaralé, nemoderní hity. Poradíme Vám několik jednoduchých zásad a nemůže se stát, že by se Vám nepovedlo uspořádat velkolepou koktejlovou party na oslavu Nového roku.
23.12.2006
ČÍST VÍCEVánoční trhy jsou v mnoha městech v plném proudu a kromě drobných dárků, které zde můžete zakoupit, vás možná ke koupi naláká i vůně grilovaných klobásek, svařeného vína či medoviny. Právě o medovině se můžete v následujícím článku dozvědět něco bližšího.
21.12.2006
ČÍST VÍCEČaj o páté je společenskou událostí, při níž se nepodává jen čaj, ale také něco dobrého k zakousnutí. Jak vznikla tato tradice, která se usadila v ostrovním království Velké Británie?
05.12.2006
ČÍST VÍCEJe snad jen malá část lidí, která by víno neměla ráda! Nejen, že nám dospělým chutná, ale zjistilo se již velice dávno, že v malých dávkách má vysloveně blahodárný vliv na naše zdraví.
03.12.2006
ČÍST VÍCENebaví vás denně jíst stejné ovoce a zeleninu? Připadá vám váš jídelníček jednotvárný? Chcete změnu? Tak si připravte ovocný nebo zeleninový koktejl. Pokud nevíte, jak na to, přečtěte si náš článek.
01.12.2006
ČÍST VÍCEŠampaňské je romantické, rituální, světoznámé a hlavě velmi oblíbené. Řekněme si o něm pár zajímavých věcí.
18.11.2006
ČÍST VÍCETřetí čtvrtek v listopadu už neslaví jen Francouzi. Le beaujolais nouveau est arrivé aneb Nové beaujolais přichází.
16.11.2006
ČÍST VÍCEZázvor je velice zdravý pro náš metabolismus. Pochází z jihovýchodní Asie a už i u nás si ho můžete koupit čerstvý. Prodává se celý, krájený nebo mletý.
06.11.2006
ČÍST VÍCEZelený čaj se pije dnes již po celém světě a všude je velice oblíbený. Jeho prodej se všude zněkolikanásobil a země jako Čína nebo Japonsko, kteří se věnují pěstování černého čaje se vrhli i na pěstování zeleného.
05.11.2006
ČÍST VÍCEUž odedávna se ví o účincích minerálních vod. Staří Římané pro ni putovali až do vrcholků hor a Karlu IV. Se traduje, že nalezl horký pramen náhodně při lovu a díky němu vznikly Karlovy Vary. Známe mnoho značek minerálních vod, které jsou proslulé po celém světě a jejich znalci je uznávají jako značková vína.
02.11.2006
ČÍST VÍCEVám, kterým na "klasickém" vínu vadí trpká chuť, se nabízí alternativa v podobě ledového vína. Za 2 decilitry sice zaplatíte od 200 korun výše, ale pokud sháníte víno pro zvláštní příležitost, nemůžete vybrat lépe.
29.10.2006
ČÍST VÍCEBlíží se období sychravých dnů. Čaj se stává každodenním společníkem, který zahřeje a povzbudí náš organismus. Se svou rozmanitostí druhů a bohatou historií si právě v tomto období zaslouží více naší pozornosti.
15.10.2006
ČÍST VÍCENe každý přesně ví, co si pod pojmeme likér může představit, tak si o likérech něco povíme. Likér je základní neutrální alkohol, který je zpříjemněný různými přírodními ingrediencemi. Každý likér má svůj originální recept i svou legendu.
11.10.2006
ČÍST VÍCEZdá se, že to, co v Asii znali již celá tisíciletí, si do srdcí Evropanů hledalo cestu teprve během 19. a 20. století. Ano, mluvím opravdu o čaji. Čaj se používal jako platidlo. Jeho lístky zalité vodou jsou známé jako lahodný nápoj a dnes můžeme koupit čajové mýdlo, parfémy a spoustu dalších věcí s příměsí čaje.
19.09.2006
ČÍST VÍCEAč se to nezdá, název whisky pochází z galského slova uisce beatha, což v překladu znamená: živá voda. Tradiční ječmenná whisky se vyrábí ve Skotsku a Irsku. Americký bourbon je whisky vyrobená z kukuřice. Znalci však nedají na skotskou tradici dopustit.
18.09.2006
ČÍST VÍCEMnozí z nás bylinkové čajíčky nemají rádi pro jejich většinou ne příliš lákavou chuť i vůni, ale mají léčivé účinky, které by se nám mohly někdy hodit! Léčivé čaje dostaneme v lékárnách a dnes už i ve specializovaných prodejnách.
09.09.2006
ČÍST VÍCETaky rádi popíjíte zelený čaj? Víte, že patří mezi první objevené čaje? Víte, jak se pěstuje, sklízí a zpracovává? Nebo byste si rádi přečetli jaké jsou základní druhy zelených japonských a čínských čajů? Pokud ano, rozhodně čtěte dál.
05.09.2006
ČÍST VÍCEK proslavené italské kuchyni patří neodmyslitelně i italská vína. Od horských oblastí Alp až po jižní výběžek Sicílie se pěstují vinné hrozny, ze kterých místní vinaři po staletí lisují znamenitá vína, jako například Barolo, Bardolino nebo Chianti classico.
29.08.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena