Pojďte s námi odhalit tajemství kořenících směsí, které dodají vaší kávě netradiční chuť a aroma.
01.03.2012
ČÍST VÍCEPo minulém úvodu a zasvěcení do základů thajských pokrmů se dnes podíváme na typické koření, bylinky, sušené listy a trávy, které v této kuchyni nesmí chybět.
24.02.2012
ČÍST VÍCEThajsko, to není jen průzračné moře, dlouhé bílé pláže, přívětiví lidé, ale i vůně exotiky v podobě místních pokrmů. Na thajské kuchyni si pochutnají i ti největší labužníci.
20.02.2012
ČÍST VÍCEPojďme se podívat na ořechy z pohledu Guinessovy knihy rekordů. Které jsou nejstarší, největší a nejvzácnější?
07.01.2012
ČÍST VÍCEKaždý z nás už určitě ochutnal fíky, datle či avokádo. Nyní si můžeme dopřát i jiné a méně známé druhy exotického ovoce, které jsou běžně k dostání.
30.12.2011
ČÍST VÍCEČeský kuchař Jaroslav Zahálka se na summitu setkal nejen s ostatními špičkami gastronomie, ale i s ruským prezidentem Medveděvem.
23.09.2011
ČÍST VÍCEZázvor, rýžová zrnka, bambus nebo saké, trocha asijské exotiky v kuchyni a při péči o tělo. Vyzkoušejte účinky zázraků přírody.
20.09.2011
ČÍST VÍCEMíříte na dovolenou do Řecka? Najdete zde spoustu podniků, kde se dá dobře najíst, zkusit řecké speciality. Okuste atmosféru míst, kde to v Řecku žije.
29.06.2011
ČÍST VÍCEJižní Afrika se stává vyhledávanou vinařskou zemí a její vína dobývají svět.
30.03.2011
ČÍST VÍCEPoznejte s námi sladkou španělskou pochoutku turrón. Pokud se chystáte do Španělska, rozhodně jej musíte ochutnat.
19.03.2011
ČÍST VÍCEVegetariáni často slýchávají otázky na způsob svého stravování. "A co vůbec jíš?" Spousta nevegetariánů si nedokáže představit, jak potraviny kombinovat, přitom si pochutnat. Malý rádce pro začátečníky.
12.01.2011
ČÍST VÍCENechali jsme se zlákat reklamou a vyrazili se podívat k našim východním sousedům na jejich vánoční trhy. Rozhodli jsme se pro město pod známým Trenčínským hradem, vyrazili jsme do Trenčína.
19.12.2010
ČÍST VÍCEVánoce jsou tady za pár dní. Pojďme se společně seznámit, jak se tráví Vánoce ve Španělsku.
10.12.2010
ČÍST VÍCEV druhém pokračování o omáčkách se naučíme připravovat dvojí omáčku hořčicovou a omáčku béarnskou. Hodí se zejména k minutkám.
30.11.2010
ČÍST VÍCEZa vznik většiny lahodných omáček vděčíme Francouzům a jejich nepřekonatelnému kuchařskému umění. Pojďme se podívat na pár základních omáček, které dodnes obohacují náš jídelníček.
29.11.2010
ČÍST VÍCELibujete si ve specialitkách, které jen tak někdo neokusí? Už jste ochutnali munster, neufchatel nebo caboc? Čerstvé a měkké sýry v luxusní podobě.
13.11.2010
ČÍST VÍCEDalší z druhů čerstvých a měkkých sýrů, které bývají součástí pokrmů, ale i podávané jako chuťovky, a to nejčastěji k dobrému vínu.
07.11.2010
ČÍST VÍCEOvoce se šupinatým povrchem připomíná hadí kůži. Pod nevábnou hnědočervenou slupkou se schovává výtečná dužina, kterou kromě lidí milují i opice.
18.10.2010
ČÍST VÍCEPulty v supermarketech určené pro exotické plodiny čas od času nabízejí i toto málo známé ovoce.
30.09.2010
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena