Máte rádi kebab, ale nic moc o téhle pochoutce nevíte? Pak čtěte dál. Máme pro vás pár zajímavých informací, co je vlastně kebab, odkud pochází a na jaké druhy kebabu můžete narazit. On totiž není kebab jako kebab.
21.03.2022
ČÍST VÍCENejvětší oblibě se těší halušky na Slovensku. I u nás si je rádi připravíme s brynzou, ale také se zelím a slaninou. S námi si nyní můžete připravit druhou variantu krok za krokem.
21.03.2022
ČÍST VÍCEMilujete chutě asijské kuchyně? Z pestré nabídky jihovýchodu a východu největšího kontinentu jsme vybrali 7 pokrmů, na kterých si doma pochutnáte stejně dobře jako v pravém asijském bistru.
02.03.2022
ČÍST VÍCETip na vynikající bezmasý oběd inspirovaný asijskou kuchyní, ve kterém jsou základem udon nudle. Překvapí vás snadnou a velmi rychlou přípravou.
25.02.2022
ČÍST VÍCEMilujete vanilkový pudink? Pak vyzkoušejte anglický custard, který má s naším klasickým pudinkem dost společného, a přesto je jiný. Custard je zahuštěný vaječný krém, připravený z vajec, smetany, vanilky a cukru, směs se poté vaří nebo zapéká v troubě. Jde o nefalšovanou kalorickou bombu, ale přesto delikatesu, kterou by každá cukrařinka měla alespoň jednou vyzkoušet.
22.02.2022
ČÍST VÍCEMáme pro vás skutečnou bombu - smaženou rýži s kuřecím masem, zeleninou a vejci na thajský způsob. Recept je jednoduchý a výsledný pokrm chuťově vyvážený a zároveň příjemně pikantní. Doporučujeme vyzkoušet!
21.02.2022
ČÍST VÍCETahle světově proslulá lahůdka by neměla chybět na našem stole alespoň při zvláštních příležitostech. Prosciutto neboli pršut je sice sušená vepřová šunka původem z Itálie, ale skvěle se hodí i na naše české chlebíčky, nebo obložené studené mísy. Italské slovo prosciutto pochází z latinského slova perexsuctum, které znamená „důkladně vysušený“. Výroba prosciutta má v Itálii dlouhou historii.
15.02.2022
ČÍST VÍCECheesecake je na první pohled lákavý dezert, který tvoří dvě vrstvy - krusta z rozdrobených sušenek a krémová sýrová vrstva. Jeho přípravy se nemusíte vůbec bát, složitě pouze vypadá. Naučíme vás variantu s borůvkami, jahodovým přelivem, ale i netradiční s arašídy. A rozhodně jím potěšíte každou ženu!
07.02.2022
ČÍST VÍCERecept je sice trochu časově náročnější, ale odměnou nám bude výborné italské pečivo, které nejlépe chutná potřené olivovým olejem s čerstvými bylinkami.
05.02.2022
ČÍST VÍCEPesto nebo Pesto alla genovese je zelená omáčka, jejíž hlavní složkou je bazalka. Kromě pesta bazalkového se můžeme setkat s omáčkou připravenou také ze špenátu, medvědího česneku, mrkvové natě či rukoly. Pojďme se podívat na samotnou přípravu, ale také chuťově vynikající recepty, kde pesto hraje významnou roli.
31.01.2022
ČÍST VÍCEZákladní, jednoduchý a rychlý recept na voňavé těstoviny. Proč si některé dny neusnadnit vaření?
27.01.2022
ČÍST VÍCEJemný a lahodný dezert, kterým zabodujete! Připravte si pravé italské tiramisu podle našeho FOTORECEPTU.
21.01.2022
ČÍST VÍCEUž jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.
19.01.2022
ČÍST VÍCETradiční pochoutka, která je shora do křupava opečená, uvnitř úžasně vláčná, voní po vanilce a skořici. Trdelníky si můžete upéct i v pohodlí domova, krok za krokem se je dnes naučíte upéct tak, aby chutnaly přesně jako ze stánku.
07.12.2021
ČÍST VÍCEMadlenky jsou typickým francouzským sladkým pečivem. Původně se do receptu přidává levandulový med, ale i bez něj se zaručeně podaří. Jsou jemné a křehké.
24.11.2021
ČÍST VÍCEVyzkoušejte domácí přípravu hummusu - velmi oblíbené pomazánky z cizrny. Vysoký obsah bílkovin, vlákniny, železa, vápníku a vitamínů je bonusem navíc. Fotorecept krok za krokem.
26.10.2021
ČÍST VÍCEMilujete cheesecake? Už jste se pokoušeli o domácí variantu? Náš FOTORECEPT vše usnadní. Krusta z brownies těsta, sýrovo-tvarohová vrstva a ovocná poleva. Připravte se na dokonalý chuťový zážitek.
31.07.2021
ČÍST VÍCERecept na klasický italský pokrm, který můžeme podávat jako předkrm nebo lehkou večeři. Ukážeme si hned dvě varianty této výborné pochoutky.
19.07.2021
ČÍST VÍCESlavné speciality jako Pad Thai či nejrůznější druhy kari jsou často připravované na půl plynu. Pokud chcete ochutnat skutečně autentické Thajsko, ukážeme vám třeba tento skvělý avokádový salát.
14.07.2021
ČÍST VÍCEJemný italský dezert ze svařené smetany si velmi snadno můžeme připravit i doma. Tento je s rybízovým přelivem, který svou kyselkavostí skvěle doplní sladký základ. Na přípravu můžeme použít mražené i čerstvé ovoce.
12.07.2021
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena