Jehněčí, skopové a kůzlečí maso není v našich obchodech k dostání. Když však na nějaký ten "kousek" natrefíme, mnohdy ani nevíme, jak s masem zacházet, jak jej připravit. Níže dočtete vše, co měli o skladování a kuchyňské úpravě určitě vědět.
08.04.2023
ČÍST VÍCESkotská vejce jsou vejce obalená v mletém mase, strouhance a následně smažená či pečená v troubě. Někdo je zná pod označením pštrosí vejce. Dnes si je připravíme krok za krokem.
24.02.2023
ČÍST VÍCEPřipravíme si knedlíky z bramborového těsta, plněné uzeným masem a skvělým zelím s nastrouhanými jablky. Krok za krokem se naučíme velmi jednoduché bramborové těsto, které je bez předvařování a strouhání brambor, tedy velmi rychlé a zvládne ho opravdu každý.
28.01.2023
ČÍST VÍCEU těstíčka je nejdůležitější zachovat jeho správnou konzistenci, jen tak bude výsledkem rovnoměrně obalená, křehká a šťavnatá zvolená surovina. Těstíčko užijeme na ryby, kuřecí či vepřové maso, sýry, ale i nejrůznější druhy zeleniny. Chuť těstíčka lze zaměnit přidáním oblíbeného koření, bylinek, sýru, piva či vína. Vyzkoušejte námi vybrané a prověřené recepty.
26.01.2023
ČÍST VÍCEZbylo vám pečené kuřecí maso z předešlého oběda? Nevíte, co s pár kousky uzeného nebo trhaného vepřového masa? Zkuste užít suroviny do dalších pokrmů, ušetříte a dobře si pochutnáte.
18.01.2023
ČÍST VÍCERecept inspirovaný thajskou kuchyní, který díky chilli prohřeje. S naším podrobným foto postupem jej připravíte snadno a rychle.
04.01.2023
ČÍST VÍCESprávný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
05.11.2022
ČÍST VÍCEPříprava italského pokrmu z lasagní, mletého masa a bešamelové omáčky se může zdát na první pohled složitá, ale výsledek to bohatě vynahradí. Recept vás naučíme krok za krokem.
02.11.2022
ČÍST VÍCERecept na klasickou zelňačku, ve které nechybí klobása, uzené maso a mletá paprika. Polévka, která skvěle zahřeje i zasytí. Podle podrobného fotopostupu ji zvládne každý.
01.11.2022
ČÍST VÍCENa procházkách vás už možná leckde pošimrala v nose nezaměnitelná vůně. Jak by ne, podzim je tu, a tak konečně nastal čas roztopit udírnu. Vždyť není nad voňavé uzené, zvlášť po náročné podzimní údržbě zahrady. Uzení patří k nejstarším způsobům konzervace masa, provádí se teplým nebo studeným kouřem. Po této tepelné úpravě a zároveň efektivní konzervaci, kdy je maso trvanlivější, získává specifickou a nezaměnitelnou chuť, barvu i vůni.
22.10.2022
ČÍST VÍCEMáte rádi zvěřinu? Připravte si ji s tradiční šípkovou omáčkou a netradičním perníkovým knedlíkem.
12.10.2022
ČÍST VÍCEDomácí mleté maso má mnohem lepší chuť a můžeme z něj připravit i jiné chutné pokrmy - nejen sekanou nebo karbanátky. Nakonec máme záruku, že bude kvalitní a čerstvé.
23.09.2022
ČÍST VÍCECo dnes uvařit? Možná už vám také dochází nápady. Přinášíme vám inspiraci na celý pracovní týden - zaměříme se na polévky z podzimních surovin a hlavní chody z hub, dýně, nezapomeneme přidat i oblíbené omáčky.
12.09.2022
ČÍST VÍCEŠípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Výsledek vás příjemně překvapí! Fotorecept krok za krokem.
11.09.2022
ČÍST VÍCEK uzení nestačí jen dobrá udírna, je nutné znát některé zásady a postupy, které nám zajistí kvalitní výsledek - chuťově výbornou uzeninu. Na co si dát při přípravě uzenin pozor? A jak připravit tu nejlepší chalupářskou klobásu, uzenou šunku nebo slaninu?
09.09.2022
ČÍST VÍCEObrácené řízky jsou rychlé, snadné a nenáročné i pro kuchaře začátečníka. Vyzkoušejte recept z vepřového masa podle podrobného návodu.
29.08.2022
ČÍST VÍCEV každé restauraci vám tatarák nemusí vždy naškrábat z pravé svíčkové. Chuť jen jemně okořeněného masa dotáhnou kapary. Podívejte se, jak připravuje tatarák šéfkuchař.
17.08.2022
ČÍST VÍCECo uvařit o víkendu, aby celé rodině chutnalo? S našimi tipy nešlápnete vedle a pochutnají si opravdu všichni. A po dobrém obědě nesmí chybět něco ke kávičce - dáte přednost nadýchané bublanině nebo opilému tiramisu?
31.07.2022
ČÍST VÍCEPoctivý babiččin recept na plněné papriky s voňavou rajskou omáčkou. Podle našeho FOTONÁVODU ho jistě zvládnou uvařit i ti, kteří v kuchyni teprve začínají. A jaká je to dobrota!
30.07.2022
ČÍST VÍCEPři nedodržení základních a osvědčených rad by se mohlo stát, že hotový grilovaný pokrm nebude mít požadovanou barvu ani chuť. A hosty, pro které měl být připraven, nebudeme mít čím okouzlit.
24.06.2022
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena