Je mnoho možností, jak připravit maso. Dnes si povíme o tom, jak maso správně vařit, dusit a péct. Praktické rady se přeci hodí vždycky.
19.09.2006
ČÍST VÍCEAč si to mnoho z nás nepřipouští, velmi často váháme, po jakém vepřovém masu sáhnout, když chceme připravit řízky, tlačenku nebo chceme maso umlít. Vepřové maso se dělí snad na nejvíce druhů. Proto občas býváme zmateni. Pokud se chcete zorientovat, určitě pokračujte ve čtení.
18.09.2006
ČÍST VÍCETento článek bude věnován tomu, čím vším se živí lidé po celém světě. Mám na mysli nejrůznější živočišné bílkoviny, nad kterými by se většina z nás středoevropanů minimálně ošívala.
16.09.2006
ČÍST VÍCEDnes si povíme o stravitelnosti masa. Rozdělíme základní hovězí a telecí části do jakostních tříd. Především si ale povíme, pro kterou tepelnou úpravu je daná část zvířete nejvhodnější.
15.09.2006
ČÍST VÍCETradice jehněčího a skopového masa u nás pomalu mizí. Tyto druhy masa nesměly chybět při Velikonočních svátcích na žádném stole. Dnes je však problém toto maso v obchodě vůbec koupit. Přitom je zdravější než hovězí nebo vepřové maso.
15.09.2006
ČÍST VÍCEJíst nebo nejíst maso? Věčnou debatou moderní doby je otázka, jestli jíst nebo nejíst maso. Jak víme, vegetariánů stále přibývá. Co bychom měli vědět o mase?
13.09.2006
ČÍST VÍCEKrůta je tradiční americké vánoční jídlo. Z našeho jídelníčku je však krůtí maso vytlačováno kuřecím. A to i přestože je krůtí maso zdravější a levnější než kuřecí. Krůtí maso se uvádí mezi 14 základními potravinami, které údajně prodlužují život. Pokud bychom chtěli najít zdroj nejlepšího libového a nejméně tučného masa, bylo by krůtí to pravé.
12.09.2006
ČÍST VÍCESójové maso někomu chutná a někomu ne. Ono vlastně chutná každému, kdo má rád maso, záleží jen na tom, zda jej kuchař umí správně připravit. Sójové maso se totiž dá uvařit tak, že nezkušený jedlík ani nepozná, že ho jí.
12.09.2006
ČÍST VÍCEKarbanátek v žemli jedni zatracují, druzí si jej nemohou vynachválit. Na jedné straně kromě kousků zeleniny nenabízí nic zdravého, na straně druhé je fascinující historie, kterou si prošel až k celosvětovému věhlasu. Víte, co znamená slovo "Hamburger"? Odpověď na to i na mnoho dalšího naleznete v našem článku.
09.08.2006
ČÍST VÍCEJak vlastně vzniklo grilování? Můžeme se snad jen domnívat, ale zkušenosti pro dnešní přípravu pokrmů grilováním má asi každý. Pokud patříte mezi ty méně zkušené, jsou pro vás připraveny články, které vám praktiky při grilování přiblíží.
17.07.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena