Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
12.03.2022
ČÍST VÍCENákup masa je pro některé výpravou do neznáma. A co teprve rozluštit, k čemu se hodí plec, kližka nebo roštěnec. Tady je jednoduchý klíč k hovězímu - jeho výběru a přípravě.
08.03.2022
ČÍST VÍCEVepřové maso patří mezi oblíbené. V našich krajích snad každý občas prahne po klasické vepřové pečeni, knedlíku a zelí. Jsou dokonce totiž lidé, kteří s tím vystačí celý život!
26.02.2022
ČÍST VÍCEMáme pro vás skutečnou bombu - smaženou rýži s kuřecím masem, zeleninou a vejci na thajský způsob. Recept je jednoduchý a výsledný pokrm chuťově vyvážený a zároveň příjemně pikantní. Doporučujeme vyzkoušet!
21.02.2022
ČÍST VÍCETahle světově proslulá lahůdka by neměla chybět na našem stole alespoň při zvláštních příležitostech. Prosciutto neboli pršut je sice sušená vepřová šunka původem z Itálie, ale skvěle se hodí i na naše české chlebíčky, nebo obložené studené mísy. Italské slovo prosciutto pochází z latinského slova perexsuctum, které znamená „důkladně vysušený“. Výroba prosciutta má v Itálii dlouhou historii.
15.02.2022
ČÍST VÍCEDnes se naučíme krok za krokem připravit šťavnatého pečeného králíka na bílém víně s vůní rozmarýnu, skvělou přílohou je červené zelí s brusinkami.
29.01.2022
ČÍST VÍCEMasová chuťovka pro každou oslavu, ale i jen tak k víkendovému posezení s rodinou a přáteli. Vepřové plátky obalované v kefíru a strouhance z žitného chleba, smažené a podávané s dipem a čerstvou zeleninou. Ty musíte vyzkoušet!
25.12.2021
ČÍST VÍCEFotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.
15.11.2021
ČÍST VÍCELámete si hlavu nad prvními příkrmy? Připravili jsme pro vás pár jednoduchých receptů - základem je samozřejmě zelenina, po 3 - 4 týdnech zavádíme pomalu i maso. Žádný strach, není to nic složitého, o žádný gastronomický um se nejedná. Zvládne to každá máma :-).
15.11.2021
ČÍST VÍCEDnes si uvaříme opravdovou babiččinu klasiku - kuře na paprice ve smetanové omáčce. Podle našeho fotoreceptu jej zvládnou i úplní začátečníci ve vaření.
19.08.2021
ČÍST VÍCEHovězí roštěnec se hodí na pečení i dušení. Roštěná po vídeňsku je celkem snadná na přípravu a s opečenou cibulkou nemá chybu. FOTORECEPT krok za krokem.
05.08.2021
ČÍST VÍCEUzení je způsob tepelného zpracování masa a masných výrobků. Maso připravujeme teplem a kouřem z tvrdého dřeva nebo pilin.
04.08.2021
ČÍST VÍCEVepřové maso patří k finančně dostupnějším, a tak se z něj dnes naučíme připravit rychlý a chutný hlavní pokrm krok za krokem. Recept zcela jistě zvládnou úplně všichni.
30.07.2021
ČÍST VÍCEVíte, jak grilovat drůbež, vepřové a hovězí maso? Nebo máte raději telecí či skopové? Dnes si můžete přečíst, jak je možné tyto druhy masa na grilu správně připravit.
14.07.2021
ČÍST VÍCEJemné kuřecí maso, voňavá mletá paprika a lahodná smetana, vždyť kdo by odolal této kombinaci! Jednoduché recepty, které nám připomenou dětství. Slepice či kuře na paprice bylo často tím nejoblíbenějším jídlem, které jsme si mohli přát. Pojďme se společně podívat na pár receptů, které nás do provoněné babiččiny kuchyně ve vzpomínkách vrátí.
10.07.2021
ČÍST VÍCEDnes vás naučíme delikátní kořeněnou kari omáčku připravenou podle receptu z Bangladéše. Kromě kuřete můžete omáčku použít ke krevetám, jehněčímu, hovězímu nebo k zelenině.
03.07.2021
ČÍST VÍCETeplé večery jsou jako stvořené k venkovnímu posezení a grilování s přáteli. Dnes si připravíme vepřovou grilovanou krkovici v domácí marinádě krok za krokem.
13.06.2021
ČÍST VÍCEGrilované nemusí nutně znamenat nezdravé. Vyzkoušejte jednoduchý, rychlý a zdravý recept na skvělý oběd nebo večeři.
04.06.2021
ČÍST VÍCEMěně tučná a sušší masa je vhodné před přípravou upravit, aby byla po tepelné úpravě šťavnatá. K tomu se nám nabízí například tyto dvě kuchařské techniky.
28.05.2021
ČÍST VÍCEVietnamská polévka Pho bo je poněkud pracnější. Proto si na její přípravu vynahradíme více času a doporučujeme jí uvařit raději dvojnásobné množství. Díky široké škále použitých ingrediencí je sytá a vydá tak za hlavní chod.
28.05.2021
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena