Vaření.czMagazínVyhledávání

Vyhledávání

6 nejlepších receptů na sýr, maso i zeleninu v těstíčku
6 nejlepších receptů na sýr, maso i zeleninu v těstíčku

U těstíčka je nejdůležitější zachovat jeho správnou konzistenci, jen tak bude výsledkem rovnoměrně obalená, křehká a šťavnatá zvolená surovina. Těstíčko užijeme na ryby, kuřecí či vepřové maso, sýry, ale i nejrůznější druhy zeleniny. Chuť těstíčka lze zaměnit přidáním oblíbeného koření, bylinek, sýru, piva či vína. Vyzkoušejte námi vybrané a prověřené recepty.

24.11.2021

ČÍST VÍCE
Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič
Pomalu tažený vývar jako nejlepší životabudič

Poctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.

17.11.2021

ČÍST VÍCE
Recept na smažené karbanátky krok za krokem
Recept na smažené karbanátky krok za krokem

Fotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.

15.11.2021

ČÍST VÍCE
První příkrmy pro nejmenší - 6 receptů, které vám usnadní život
První příkrmy pro nejmenší - 6 receptů, které vám usnadní život

Lámete si hlavu nad prvními příkrmy? Připravili jsme pro vás pár jednoduchých receptů - základem je samozřejmě zelenina, po 3 - 4 týdnech zavádíme pomalu i maso. Žádný strach, není to nic složitého, o žádný gastronomický um se nejedná. Zvládne to každá máma :-).

15.11.2021

ČÍST VÍCE
Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?
Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?

Správně pečená husa však není vůbec nijak složitá záležitost. Má kromě jiných jedno velice důležité pravidlo, které se nevyplatí obcházet. Husa by se měla péct tak dlouho, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla, ale přitom ne zase příliš dlouho, aby se nevysušila. Co tedy vlastně dodržovat a na co se zaměřit, aby svatomartinská husa byla nejen na pohled dokonalou ozdobou sváteční tabule, ale taky pochoutkou, na kterou dlouho nezapomenete?

12.11.2021

ČÍST VÍCE
Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na báječnou hostinu
Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na báječnou hostinu

Přichází jedna z gastronomicky opěvovaných událostí - svatomartinské slavnosti, které neodmyslitelně patří k svátku svatého Martina. 11. listopad symbolizuje konec podzimu a příchod zimy, ale také bujaré veselí, popíjení mladého vína a pojídání slavnostních pokrmů v čele s tradiční svatomartinskou pečenou husou. Máme pro vás ty nejlepší recepty, se kterými zabodujete!

11.11.2021

ČÍST VÍCE
Když podzim zavelí: Syté pokrmy na každý den
Když podzim zavelí: Syté pokrmy na každý den

V sychravém počasí si tělo žádá úplně jiné pokrmy než tomu bylo před pár týdny, protože ke svému fungování potřebuje mnohem více energie. Připravili jsme si pro vás 7 receptů, které zasytí, zahřejí a s podzimem si krásně hrají do karet.

10.11.2021

ČÍST VÍCE
Recept na pravý ukrajinský boršč krok za krokem
Recept na pravý ukrajinský boršč krok za krokem

Recept na pravý ukrajinský boršč - hustou polévku se spoustou zeleniny a masem. Je velmi sytá, zahřeje a skvěle chutná. Polévku se naučíme krok za krokem.

05.11.2021

ČÍST VÍCE
Svatomartinský speciál: Návod na dokonalou hostinu krok za krokem
Svatomartinský speciál: Návod na dokonalou hostinu krok za krokem

Svatomartinské slavnosti jsou vlastně takovou generálkou na Vánoce. A každý rok se na ně těší čím dál více lidí. Voňavá pečená husa s křupavou kůrčičkou, nadýchané knedlíky na vícero způsobů a výborné domácí zelí. Když k tomu přidáte ještě husí kaldoun, paštiku a jako sladkou tečku svatomartinské rohlíčky nebo posvícenské koblihy, budete na opěvovanou gastronomickou událost dlouho vzpomínat.

02.11.2021

ČÍST VÍCE
Nedělní oběd na výbornou: Masové koule v rajčatové omáčce
Nedělní oběd na výbornou: Masové koule v rajčatové omáčce

Oblíbené masové kuličky v rajčatové omáčce. Naučte se je s námi připravit krok za krokem. Přílohu si zvolí každý podle chuti - dají se podávat s těstovinami, rýží, ale nejlépe chutnají s domácím knedlíkem.

30.10.2021

ČÍST VÍCE
Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem
Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!

26.10.2021

ČÍST VÍCE
Recept na zelňačku s uzeným masem krok za krokem
Recept na zelňačku s uzeným masem krok za krokem

Dnes si krok za krokem připravíme tradiční českou polévku. Kromě jiného funguje jako skvělý vyprošťovák.

20.10.2021

ČÍST VÍCE
Se šípkovou, nebo se zelím? Výběr nejlepších receptů z kančího masa
Se šípkovou, nebo se zelím? Výběr nejlepších receptů z kančího masa

Lovecká sezóna je v plném proudu a byla by veliká škoda této příležitosti nevyužít a nevyzkoušet nové recepty. Kančí maso je tmavé a libovější než třeba vepřové, hodí se na přípravu minutek i do gulášů. Máme pro vás 8 výborných receptů právě z kančího masa.

19.10.2021

ČÍST VÍCE
Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?
Češi milují vepřové! Ale jak takovou kotletu či bůček správně připravit?

Vepřové maso patří mezi oblíbené. V našich krajích snad každý občas prahne po klasické vepřové pečeni, knedlíku a zelí. Jsou dokonce totiž lidé, kteří s tím vystačí celý život!

13.10.2021

ČÍST VÍCE
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli

Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.

08.10.2021

ČÍST VÍCE
Chutě babího léta od pondělí do pátku
Chutě babího léta od pondělí do pátku

Co dnes uvařit? Možná už vám také dochází nápady. Přinášíme vám inspiraci na celý pracovní týden - zaměříme se na polévky z podzimních surovin a hlavní chody z hub, dýně, nezapomeneme přidat i oblíbené omáčky.

04.10.2021

ČÍST VÍCE
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!

Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.

01.10.2021

ČÍST VÍCE
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.

29.09.2021

ČÍST VÍCE
Hrušková sezóna v plném proudu - výběr nejlepších receptů
Hrušková sezóna v plném proudu - výběr nejlepších receptů

Hrušky k podzimu právem patří, bez nich si málokdo umí představit nejen sladkou, ale i slanou kuchyni. V dnešním výběru receptů jsme si pro vás připravili opravdové delikatesy.

27.09.2021

ČÍST VÍCE
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku

Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?

26.09.2021

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena