Připravíme si knedlíky z bramborového těsta, plněné uzeným masem a skvělým zelím s nastrouhanými jablky. Krok za krokem se naučíme velmi jednoduché bramborové těsto, které je bez předvařování a strouhání brambor, tedy velmi rychlé a zvládne ho opravdu každý.
28.01.2023
ČÍST VÍCEU těstíčka je nejdůležitější zachovat jeho správnou konzistenci, jen tak bude výsledkem rovnoměrně obalená, křehká a šťavnatá zvolená surovina. Těstíčko užijeme na ryby, kuřecí či vepřové maso, sýry, ale i nejrůznější druhy zeleniny. Chuť těstíčka lze zaměnit přidáním oblíbeného koření, bylinek, sýru, piva či vína. Vyzkoušejte námi vybrané a prověřené recepty.
26.01.2023
ČÍST VÍCESmažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.
22.01.2023
ČÍST VÍCEZbylo vám pečené kuřecí maso z předešlého oběda? Nevíte, co s pár kousky uzeného nebo trhaného vepřového masa? Zkuste užít suroviny do dalších pokrmů, ušetříte a dobře si pochutnáte.
18.01.2023
ČÍST VÍCEKari - úžasně voňavá a nezaměnitelná směs koření složená hlavně z kmínu, koriandru a kurkumy, která kari dodává zářivě zlatou barvu. Pojďme se podívat na pár receptů, ve kterých kari nesmí scházet.
17.01.2023
ČÍST VÍCERecept inspirovaný thajskou kuchyní, který díky chilli prohřeje. S naším podrobným foto postupem jej připravíte snadno a rychle.
04.01.2023
ČÍST VÍCEDnes si krok za krokem připravíme tradiční českou polévku. Kromě jiného funguje jako skvělý vyprošťovák.
23.11.2022
ČÍST VÍCESvatomartinské slavnosti jsou vlastně takovou generálkou na Vánoce. A každý rok se na ně těší čím dál více lidí. Voňavá pečená husa s křupavou kůrčičkou, nadýchané knedlíky na vícero způsobů a výborné domácí zelí. Když k tomu přidáte ještě husí kaldoun, paštiku a jako sladkou tečku svatomartinské rohlíčky nebo posvícenské koblihy, budete na opěvovanou gastronomickou událost dlouho vzpomínat.
10.11.2022
ČÍST VÍCEPřichází jedna z gastronomicky opěvovaných událostí - svatomartinské slavnosti, které neodmyslitelně patří k svátku svatého Martina. 11. listopad symbolizuje konec podzimu a příchod zimy, ale také bujaré veselí, popíjení mladého vína a pojídání slavnostních pokrmů v čele s tradiční svatomartinskou pečenou husou. Máme pro vás ty nejlepší recepty, se kterými zabodujete!
09.11.2022
ČÍST VÍCESprávně pečená husa však není vůbec nijak složitá záležitost. Má kromě jiných jedno velice důležité pravidlo, které se nevyplatí obcházet. Husa by se měla péct tak dlouho, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla, ale přitom ne zase příliš dlouho, aby se nevysušila. Co tedy vlastně dodržovat a na co se zaměřit, aby svatomartinská husa byla nejen na pohled dokonalou ozdobou sváteční tabule, ale taky pochoutkou, na kterou dlouho nezapomenete?
08.11.2022
ČÍST VÍCESprávný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
05.11.2022
ČÍST VÍCEPříprava italského pokrmu z lasagní, mletého masa a bešamelové omáčky se může zdát na první pohled složitá, ale výsledek to bohatě vynahradí. Recept vás naučíme krok za krokem.
02.11.2022
ČÍST VÍCERecept na klasickou zelňačku, ve které nechybí klobása, uzené maso a mletá paprika. Polévka, která skvěle zahřeje i zasytí. Podle podrobného fotopostupu ji zvládne každý.
01.11.2022
ČÍST VÍCERecept na pravý ukrajinský boršč - hustou polévku se spoustou zeleniny a masem. Je velmi sytá, zahřeje a skvěle chutná. Polévku se naučíme krok za krokem.
30.10.2022
ČÍST VÍCEPoctivý vývar vyžaduje čas a pomalé vaření, díky němuž dosáhne své síly a plné chuti. Hodí se do všech polévek, omáček, ale i jako základ pod pečené maso, při přípravě rizota a dalších pokrmů, které potřebují chvíli k dušení a prolnutí chutí. Vývar, kterému nechybí "štáva", jak na to? Zkuste naše prověřené recepty.
29.10.2022
ČÍST VÍCEŽiváňská pečeně je pokrm slovenské kuchyně, který má spoustu variant. Klasická příprava spočívá v kombinaci vepřového, jehněčího a hovězího masa, které se napíchá na jehlu a pomalu rožní. Ne každý si může tuto přípravu dovolit, proto si dnes připravíme levnější živáňskou pečeni v troubě.
28.10.2022
ČÍST VÍCELovecká sezóna bude již brzy v plném proudu a byla by veliká škoda této příležitosti nevyužít a nevyzkoušet nové recepty. Kančí maso je tmavé a libovější než třeba vepřové, hodí se na přípravu minutek i do gulášů. Máme pro vás 8 výborných receptů právě z kančího masa.
24.10.2022
ČÍST VÍCERecept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!
23.10.2022
ČÍST VÍCENa procházkách vás už možná leckde pošimrala v nose nezaměnitelná vůně. Jak by ne, podzim je tu, a tak konečně nastal čas roztopit udírnu. Vždyť není nad voňavé uzené, zvlášť po náročné podzimní údržbě zahrady. Uzení patří k nejstarším způsobům konzervace masa, provádí se teplým nebo studeným kouřem. Po této tepelné úpravě a zároveň efektivní konzervaci, kdy je maso trvanlivější, získává specifickou a nezaměnitelnou chuť, barvu i vůni.
22.10.2022
ČÍST VÍCEHrušky k podzimu právem patří, bez nich si málokdo umí představit nejen sladkou, ale i slanou kuchyni. V dnešním výběru receptů jsme si pro vás připravili opravdové delikatesy.
21.10.2022
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena