Výtečná, zdravá a původem japonská houba Maitake byla tak ceněná, že její nálezci okolo trsů těchto hub vždy radostně poskakovali. Jistě sami pochopíte, proč.
11.03.2010
ČÍST VÍCEVaření ze zeleniny, hub a příprava salátů, to jsou témata, kterými se budeme zabývat ve čtvrtém dílu naší školy vaření.
29.01.2009
ČÍST VÍCELanýže jsou houby rostoucí po celém světě. Až do současnosti jich bylo zaznamenáno kolem padesáti druhů. Většinou jsou bez chuti, ale jedlé. Řadí se mezi houby vřeckovýtrusové, některé druhy rostou nepřetržitě po celý rok.
28.01.2009
ČÍST VÍCEHouby jsou nedílnou součástí jídelníčku. Jsou všude kolem nás. A to nejen v lese, v parku, na mýtinách, doma na zahrádce. Můžeme je klidně pěstovat i ve sklepě.
07.08.2008
ČÍST VÍCERod hnojník - coprinus - má asi 90 druhů. U nás jich roste méně, a to kolem 10 až 15 druhů.
28.07.2008
ČÍST VÍCEZima je období, kdy milovník hub hlavně žije "ze zásob", které si nasbíral v loňském podzimu. V lese však můžeme i v zimním čase najít houby, jen o nich musíme něco málo znát.
02.02.2008
ČÍST VÍCENedávno jste se zde mohli dočíst o houbě s neobvyklým vzhledem i názvem, Jidášovu uchu. Přinášíme několik receptů pro inspiraci, jak tuto houbu připravit.
25.07.2007
ČÍST VÍCEMinule jsme se seznámili s prvním zástupcem exotických hub, nenápadnou shiitake. Pro mnohé z vás byla jistě novinkou. Dnes se zaměříme na Jidášovo ucho.
15.07.2007
ČÍST VÍCETato exotická houba u nás není zatím příliš známá. Na první pohled vypadá docela obyčejně, pro její obdivuhodné léčivé vlastnosti se jí však říká houba dlouhověkosti nebo také elixír života.
03.07.2007
ČÍST VÍCETato méně známá a ne moc používaná houba si tedy zasluhuje pozornost. Stimuluje totiž imunitní systém a obsahuje spoustu dalších věcí, o kterých si teď řekneme. Hlíva, latinským názvem Pleurotus ostreatus, je cizopasná houba, kterou v přírodě naleznete na jaře nebo na podzim na kmenech většiny listnatých stromů.
05.06.2007
ČÍST VÍCEV kuchyni jsou houby velice oblíbené a vítané. Ať už je koupíme na trhu nebo si je najdeme v lese. Jejich typická vůně a pikantní chuť je způsobená díky celému komplexu aromatických látek a různých kyselin. Můžeme je péci, dusit, smažit i upravovat v mikrovlnce a nebo se dají konzumovat i syrové.
20.02.2007
ČÍST VÍCEBylo zjištěno, že nejsou houby až tak škodlivé, jak se o nich všemožně psalo, a že jen malá část z nich jsou životu opravdu nebezpečné! Přes tři tisíce druhů hub jsou pro lidi velikou pochoutkou.
06.01.2007
ČÍST VÍCEAčkoliv se stejným termínem označuje i čokoládová cukrovinka, mnohem déle přísluší podzemní houbě, jejíž sběr si spojujeme s Francií. Kromě toho se sbírá v Itálii, Chorvatsku, na Novém Zélandu, ve Spojených státech a se štěstím ji lze nalézt i u nás.
19.09.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena