Jaké dobroty letos naservírujete na štědrovečerní stůl? Budete se držet zažitých pokrmů, nebo budete chtít zkusit něco nového? Přinášíme vám řadu receptů, ze kterých lze sestavit výborné vánoční menu.
20.12.2023
ČÍST VÍCEVánoce jsou tu se vším všudy. Nastává čas slavnostních jídel a všelijakých pochutin. Jak ale víme, Vánoce nejsou jen o štědrovečerní večeři. Co všechno můžete nachystat pro rodinu a co pro sváteční hosty? Podíváme se v dnešním článku.
17.12.2023
ČÍST VÍCEVánoce jsou svátky klidu, pohody a neodmyslitelně k oslavám patří i jídlo a štědrovečerní večeře. V každé zemi mají vlastní tradice a na vánoční tabuli se objevuje něco jiného. Zkuste si náš test a uhodněte podle tradičního menu zemi, ve které se podává.
13.12.2023
ČÍST VÍCENastává nádherný čas Vánoc a tradičních pochutin. Vánoce ale nejsou jen o štědrovečerní večeři. Co všechno můžete nachystat pro rodinu a hosty na slavnostně prostřený stůl?
01.12.2023
ČÍST VÍCEPovidla si můžeme jen tak namazat na chleba, nebo je dál využít při přípravě nejrůznějších pokrmů. Slouží nejen k plnění buchet či sladkých taštiček, ale také k samotnému přidávání do těst při pečení perníků či bábovek. A netradičně i k přípravě omáček, protože chuť povidel se skvěle snoubí v kombinaci s masem.
18.11.2023
ČÍST VÍCEStačí, aby teplota vzduchu mírně klesla a den se zkrátil. Tělo hned reaguje sníženou aktivitou a chutí na sytější pokrmy. Únavu tak často zaháníme tabulkou čokolády a na večer sáhneme i po něčem ostřejším.
15.11.2023
ČÍST VÍCEZelí, jak známo, je cenným zdrojem vitamínů a jeho hlavní sezóna nastává právě teď, v chladných podzimních měsících. Zelí je v naší české kuchyni velmi oblíbené. Často se podává jako příloha k vydatnějším jídlům a upravuje se na různé způsoby.
11.11.2023
ČÍST VÍCEKarlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
03.11.2023
ČÍST VÍCEPokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.
02.11.2023
ČÍST VÍCETradičními znaky Halloweenu jsou dýně, speciálně vyřezané, které mají uvnitř svíčku. Dále čarodějky, duchové, černé kočky, oheň a příšery. Barvy Halloweenu jsou černá a oranžová. Už máte vydlabanou dýni a chystáte se užít svátky podzimu?
31.10.2023
ČÍST VÍCEDnes si připomeneme mnohdy již zapomenuté tradiční pokrmy z Krkonoš, které stojí za to vyzkoušet.
29.10.2023
ČÍST VÍCEZázvor je v této roční době nepostradatelnou součástí zdravého jídelníčku a dávno neplatí, že se z něj dá uvařit pouze vitamíny nabitý čaj. Pojďme se kromě zázvorové medicíny v podobě nápojů podívat i na jiné pokrmy, ve kterých zázvor perfektně užijeme.
23.10.2023
ČÍST VÍCEPolévky. Husté, vydatné, plné zeleniny i masa. Těchto 10 receptů doporučujeme vyzkoušet - najdete mezi nimi klasickou bramboračku, kyselici, ale i oblíbenou dýňovou či kukuřičnou polévku, nechybí ani klasický hovězí vývar.
22.10.2023
ČÍST VÍCETaké se těšíte na vůni pečených kaštanů, která se line ze stánků v předvánočním čase? A co takhle si z jedlých kaštanů připravit pyré, omáčku či dezert pěkně v teple domova?
21.10.2023
ČÍST VÍCEKapusta, tradiční podzimní zelenina, která se dá připravit na sto způsobů. Je levná a dokáže obohatit náš jídelníček s poměrně obsáhlým rejstříkem obsažených minerálů a vitaminů. Nabízíme osvědčené a chutné recepty, jak vařit z kapusty.
19.10.2023
ČÍST VÍCEBez kořenové zeleniny bychom si jen těžko připravili naše oblíbené polévky a vývary, které nás v těchto podzimních dnech tak dokonale zahřejí, posílí a nabijí energií. Kořenová zelenina je plná výrazných chutí, zemitých vůní, ale hlavně vitamínů a minerálních látek. V české kuchyni má své pevné a nezastupitelné místo, které si bezpochyby zaslouží.
16.10.2023
ČÍST VÍCEDýně známe jako báječnou podzimní dekoraci, ale mnozí z nás nedají dopustit ani na zdravé a chutné dýňové pokrmy. Na zahradách dýně působí tak trochu jako rozpínavý plevel, ale nakonec jsme rádi za úrodu plodů, které při správném skladování mohou vydržet až do jara. A česká kuchyně rozhodně není jediná, ve které má dýně na podzim stálé místo ve zpracování.
15.10.2023
ČÍST VÍCEZkoušíte rádi nové pokrmy? Nebojíte se experimentovat? Sáhněte v obchodě se zdravou výživou po kukuřičné mouce a připravte si doma polentu.
11.10.2023
ČÍST VÍCEMáme tu podzim, a přestože nám počasí dosud přálo, ten pravý podzimní nečas na sebe jistě nenechá dlouho čekat. S koncem léta se dny krátí a večery jsou o poznání chladnější, brzy budou ty tam voňavé grilovačky a dlouhá posezení venku. Nastává čas, kdy se z našich venkovních kuchyní přesouváme zpět dovnitř. Od lehkých salátů se pomalu vrátíme například k teplým, hutnějším polévkám, ale i jiným, do podzimu laděným pokrmům.
08.10.2023
ČÍST VÍCEZapékané těstoviny jsou velmi vděčné - jsou levné, ne moc pracné a zasytí opravdu celou rodinu. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na těstoviny z jednoho pekáčku - zapečené se zeleninou, uzeninami, ale i houbami.
05.10.2023
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena