Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!
Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!

Hon na hřiby a jiné jedlé druhy hub je právě v těchto zářijových dnech na svém vrcholu. Pro mnohé z nás nejsou houby jen jídlem, ale doslova vášní! Pojďme se na houby podívat zblízka - prověřit si své znalosti, vyzkoušet spoustu receptů na polévky, smaženice i omáčky, naučit se houby sušit, zamrazit i nakládat, ale také uchovat v nich důležité vitamíny. Mimochodem, věděli jste, že až 6 milionů Čechů minimálně jednou ročně vyrazí do lesa na houby? Náš houbařský speciál si proto nesmíte nechat ujít!

15.09.2021

ČÍST VÍCE
Na topinky i do sendviče: Podzimní dýňová pomazánka krok za krokem
Na topinky i do sendviče: Podzimní dýňová pomazánka krok za krokem

Tato vynikající pomazánka se skvěle se hodí na topinky, na jednohubky, do sendviče nebo do těstovin. V našem receptu uvidíte, jak si ji připravit krok za krokem.

14.09.2021

ČÍST VÍCE
Není nad poctivou polévku: Zelňačka s klobásou krok za krokem
Není nad poctivou polévku: Zelňačka s klobásou krok za krokem

Recept na klasickou zelňačku, ve které nechybí klobása, uzené maso a mletá paprika. Polévka, která skvěle zahřeje i zasytí. Podle podrobného fotopostupu ji zvládne každý.

13.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na slaný houbový koláč krok za krokem
Recept na slaný houbový koláč krok za krokem

Nevíte, co se zbylými žampiony či nasbíranými hříbky? Nebo máte zásobu hub sušených? V každém případě máme pro vás dobrý tip na slané pohoštění a něco dobrého k vínu. Houbový koláč rozhodně nezklame! Naučíme vás ho krok za krokem.

10.09.2021

ČÍST VÍCE
Chutě babího léta: Vařte z hub, dýně a řepy skvěle vyladěné pokrmy
Chutě babího léta: Vařte z hub, dýně a řepy skvěle vyladěné pokrmy

Letošní letní prázdniny končily opravdu netypicky, někde bylo počasí ryze podzimní, s deštěm, větrem a teplotami, které bychom očekávali třeba i v listopadu. Pokud jste od přírody zimomřiví, zřejmě smutníte nad brzkým koncem prázdninových měsíců, i když začátek září přinesl celkem příjemné teploty babího léta. Co si tedy uvařit, když léto ještě úplně nekončí, ale osvěžujícím jídlům počasí příliš nenahrává?

09.09.2021

ČÍST VÍCE
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat
Houby v kuchyni: Jak je zpracovat, uchovat v nich vitamíny a zároveň si pochutnat

Češi jsou národem houbařů. Říká se, že všechny houby jsou jedlé, některé však pouze jednou. Ale zanechme černého humoru a ponořme se do článku, který nám přiblíží houby z té zdravotní a kuchařské stránky.

08.09.2021

ČÍST VÍCE
Jak připravit dokonalý guláš
Jak připravit dokonalý guláš

Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.

07.09.2021

ČÍST VÍCE
Není burčák jako burčák aneb nepijte splašky
Není burčák jako burčák aneb nepijte splašky

Pozdní léto je oblíbeným obdobím pro milovníky vína a hlavně burčáku. Vychutnejte si tento lahodný nápoj v té nejlepší kvalitě. Pár rad nejen k nákupu.

06.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem
Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem

Šípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Výsledek vás příjemně překvapí! Fotorecept krok za krokem.

04.09.2021

ČÍST VÍCE
Obědy do práce: 7 receptů, které vás nadchnou rychlou přípravou!
Obědy do práce: 7 receptů, které vás nadchnou rychlou přípravou!

Pokud dáváte přednost vlastním obědům, ale s časem jste na štíru, sáhněte třeba po těchto rychlých receptech, které zvládnete nachystat na další den, i když už doslova padáte únavou. Stačí pár ingrediencí a oběd do krabičky je hotový. Rýže, těstoviny, kuskus a drůbeží maso jako hlavní surovina.

03.09.2021

ČÍST VÍCE
Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!
Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

Víkend bez koláče snad ani není víkend. Kdo by si nedal po dobrém obědě a ke kafíčku luxusní koláč, který voní už na dálku? Máme pro vás recepty, ve kterých užijete nasbírané ořechy, ale i jablíčka, tvaroh či netradičně cibuli.

02.09.2021

ČÍST VÍCE
Videorecept: Zdravá snídaně či svačinka do školy? Datlový chléb s ořechy je správnou volbou
Videorecept: Zdravá snídaně či svačinka do školy? Datlový chléb s ořechy je správnou volbou

Upečte si domácí chléb z grahamové mouky, nasekaných ořechů a datlí, který se skvěle hodí k tvarohovým pomazánkám. Příprava není nijak náročná - stačí smíchat pár ingrediencí, těsto propracovat, nechat odležet a po půlhodině pečení si můžeme pochutnávat.

02.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na švestkové čatní krok za krokem
Recept na švestkové čatní krok za krokem

Čatní (chutney) je chuťově velmi výrazná omáčka pocházející z indické kuchyně, podává se k masu i zelenině. Základem je vždy ovoce a spousta koření. Tentokrát si ji připravíme ze švestek, jablek, pomerančové šťávy, skořice, chilli a zázvoru.

31.08.2021

ČÍST VÍCE
Svačiny do školy: Jde to i zdravě, chutně a s fantazií
Svačiny do školy: Jde to i zdravě, chutně a s fantazií

První školní týden je před námi a možná hledáte inspiraci na školní svačinky. Pojďme se podívat, co by školákům mohlo zachutnat.

30.08.2021

ČÍST VÍCE
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli
Ty nejlepší smažené řízky nejen na neděli

Smažený řízek, to je oblíbená česká klasika, bez níž si málokdo umí představit nedělní oběd. Dá se připravit na mnoho způsobů a my pro vás vybrali 6 receptů s výborným hodnocením.

27.08.2021

ČÍST VÍCE
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce

Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.

27.08.2021

ČÍST VÍCE
Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?
Šéfkuchařův videorecept: Jak na nakládaný sýr, kterým oslníte nejednu návštěvu?

Jednoduchý a vychytaný recept, o který se s vámi rádi podělíme. Dnes vás šéfkuchař restaurace Pork's Jakub Hirsch naučí, jak si připravit nakládaný sýr Blaťácké zlato. Stačí jen sýr, jarní cibulka, česnek, vločky pikantní papriky a olej. Výsledkem je skvělá chuťovka k pivu a vínu.

26.08.2021

ČÍST VÍCE
Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní
Parádní recepty se švestkami: Švestkové koláče, domácí knedlíky i exotika v podobě čatní

Také milujete sezónní ovoce a snažíte se jej maximálně zužitkovat? Pokud jste se čerstvých švestek už přejedli, nastává ten pravý čas k pečení koláčů, přípravě sladkých knedlíků, kompotů i marmelád. Inspirujte se naším výběrem receptů.

25.08.2021

ČÍST VÍCE
Videorecept: Pohankové muffiny s ořechy a polevou tahini. Zdravé mlsání, které si můžete dopřát bez výčitek!
Videorecept: Pohankové muffiny s ořechy a polevou tahini. Zdravé mlsání, které si můžete dopřát bez výčitek!

Muffiny ze zdravých surovin? Tady jsou! Základem je dýňové pyré, pohanková mouka a vlašské ořechy. Jako třešnička navíc - poleva z tahini, která muffiny skvěle chuťově doplní. Zaručujeme, že vám budou mizet pod rukama!

24.08.2021

ČÍST VÍCE
Vrhněte se na povidla: Pečená, bez míchání a nejen ta švestková
Vrhněte se na povidla: Pečená, bez míchání a nejen ta švestková

Milujete také jako my vůni povidel? Rádi je používáte k plnění koláčů a buchet? Pokud ano, nastal ten pravý čas pro jejich přípravu. Připravili jsme pro vás pár receptů na domácí výborná povidla, a to nejen ze švestek, ale také z jiných plodů, které se právě objevují na našich zahrádkách - borůvek, hrušek, jablek i dýní.

23.08.2021

ČÍST VÍCE