Nevíte, čím naplnit nebo ozdobit vaše koláče? Máte doma spoustu ovoce a zavařenin? Pak vám nic nebrání je použít.
03.02.2024
ČÍST VÍCESváteční masopustní období je plné dobrot a my se dnes zaměříme na pokrmy, které k masopustu a zabijačkám právem patří. Vybrali jsme pro vás prověřené recepty na masopustní guláš, vepřovou roládu, bůčkovou tlačenku a třeba i výtečnou huspeninu. Nechybí ani recept na správně vyškvařené sádlo.
02.02.2024
ČÍST VÍCEČervená řepa je jedním z nejzdravějších a také stále nejlevnějších druhů zeleniny, přesto je v našich jídelníčcích zbytečně opomíjená. Díky svým zdraví prospěšným účinkům a při správné přípravě i výborné chuti, by rozhodně měla mít své zasloužené místo v (nejen) podzimním jídelníčku. Jak si ji připravit tak, aby opravdu chutnala?
31.01.2024
ČÍST VÍCESmažení patří mezi oblíbené způsoby přípravy pokrmů a možná si ani neuvědomujeme, jak velkou část našeho každodenního stravování tvoří právě smažené pokrmy.
29.01.2024
ČÍST VÍCEJak správně vyškvařit domácí sádlo a připravit křupavé škvarky? Jaké pokrmy dokáží škvarky vyzdvihnout o level výš? Pojďme se společně naučit základy poctivé české kuchyně pomocí vybraných receptů.
27.01.2024
ČÍST VÍCEZimní atmosféru doladí recept na tyto nadýchané dýněčky s medovou krustou, které se dnes naučíme upéct krok za krokem.
26.01.2024
ČÍST VÍCEMasopust má v současné době několik významů. Někdo lidé si pod tímto názvem představí období mezi Vánocemi a začátkem postní doby, které trvá od svátku Tří králů až do Popeleční středy. Pro jiné je masopust jen třídenním svátkem, který se skládá z masopustní neděle, masopustního pondělí a masopustního úterý. Dřív se v tuto dobu pořádaly zabijačky a nejrůznější veselice, hodně se tančilo a také dosyta jedlo, protože pak následoval čtyřicetidenní půst a lidé si maso museli odpustit. Pojďme se společně podívat na ty nejlepší únorové pochoutky, které k masopustu patří.
23.01.2024
ČÍST VÍCEJen pár ingrediencí odměřených pomocí hrnečku a skvělý koláč je na světě. Máme pro vás výběr receptů na ovocnou bublaninu, tvarohový koláč i šalamounovu buchtu s ořechy.
20.01.2024
ČÍST VÍCEInspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.
20.01.2024
ČÍST VÍCEZ jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
19.01.2024
ČÍST VÍCERádi pečete a hledáte inspiraci, co si dopřát sladkého ke kávičce? Nebo vás čeká rodinná oslava a nedáte dopustit na domácí slané chuťovky? V obojím případě máme pro vás skvělé tipy. Připravili jsme pro vás ty nejlepší recepty na slané i sladké záviny a štrúdly a poradíme, čím tentokrát těsto naplnit. Nechybí ani recept na domácí listové těsto.
12.01.2024
ČÍST VÍCEI kdybychom dlouho hledali, asi nenajdeme typičtější českou zeleninu s dlouholetou tradicí. V listině povolených odrůd napočítáme skoro sto různých druhů zelí.
08.01.2024
ČÍST VÍCEDošlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.
06.01.2024
ČÍST VÍCERecept na vynikající žemlovku z vánočky či mazance. Voní skořicí s vanilkou, máslem, jablky a je plná tvarohu.
05.01.2024
ČÍST VÍCEOsvědčené recepty na závitky z kuřecího, vepřového, hovězího i mletého masa. Pokud tápete nad tím, co k dnešnímu obědu, vrhněte se právě na závitky. Jsou vděčnou volbou a v lehčí verzi je stačí doplnit zeleninovým salátem. V sytější podobě podáváme s rýží, vařenými brambory nebo bramborovou a jinou zeleninovou kaší či pyréčkem.
03.01.2024
ČÍST VÍCECo připravit na Nový rok k obědu jiného než čočku? Věříme totiž, že pokrm z čočky nám v následujícím roce přinese peníze. V Česku se této tradice drží snad každá rodina, a tak dnes nesmí chybět tipy na nejrůznější úpravu právě této luštěniny. Naučíme vás výbornou polévku, klasickou čočku na kyselo, ale netradičně i čočkový salát, čočkové placičky nebo čočkové bramboráky.
01.01.2024
ČÍST VÍCEPokud vás omrzel klasický recept na čočkovou polévku, vyzkoušejte tuto s řapíkatým celerem, mrkví a spoustou koření. Nemá chybu!
28.12.2023
ČÍST VÍCEMáte rádi slané pečivo a hledáte zaručený recept, kterým překvapíte rodinu i přátele? Potom rozhodně vyzkoušejte tyto sýrové krekry z brynzy. Budete překvapeni, jak křehké mohou být.
27.12.2023
ČÍST VÍCEO vánočním čase nesmí na stole chybět houbový kuba. Dnes si tuto staročeskou klasiku z krup připravíme krok za krokem.
23.12.2023
ČÍST VÍCEBramborový salát dělá každý jinak, někdo přidává vejce, jiný cibuli. Náš recept je pouze z brambor, kořenové zeleniny, hrášku, okurek a majonézy. A jaký je ten váš nej?
22.12.2023
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena