Pokud máte rádi ovar s čerstvě nastrouhaným křenem, tak právě dnes si můžete přečíst, jak takový ovar připravit.
25.01.2007
ČÍST VÍCEPo přečtení předchozích dvou dílů našeho seriálu o domácích zabijačkách víme, co je důležité připravit si pro domácí porážku a kdo je nejdůležitější v tak významný den. Také již máme zhruba nabourané maso a nyní nás čeká jeho další úprava.
24.01.2007
ČÍST VÍCEA je tu druhý díl seriálu o zabijačkách. Přišlo ráno a připraveni jsou všichni přítomní. Nejvíce očekávaná osoba, nejdůležitější pro tento den, se možná trochu opozdí, ale určitě na vás nezapomene. Nastal přece den, který je tak výjimečný, tak zvláštní.
23.01.2007
ČÍST VÍCEKde jsou ty časy, kdy se na vesnicích scházeli lidé a chlubili se, co všechno si připravili ze zabitého prasete? A důvody k tomu byly různé. Přinášíme vám první díl našeho seriálu o domácích zabijačkách.
22.01.2007
ČÍST VÍCEVelmi charakteristicky aromatická kořenová zelenina, která se používá v našich kuchyních již po staletí. Někteří ji milují, jiní nenávidí, ale poctivou svíčkovou bez celeru nepřipravíte.
21.01.2007
ČÍST VÍCEJe zvláštní, že i když většina ovoce má sladkou chuť, neobsahuje moc kalorií. Je také výborným zdrojem vitamínů, vlákniny a živin. Lékaři doporučují každému, aby denně snědl alespoň pět kousků zeleniny nebo ovoce.
18.01.2007
ČÍST VÍCENenasycené mastné kyseliny omega 3, které jsou obsaženy především v rybím tuku, snižují riziko srdečních a cévních onemocnění i úmrtí na infarkt, mají protizánětlivé účinky, ovlivňují proces srážení krve a také zlepšují kvalitu vlasů a nehtů.
16.01.2007
ČÍST VÍCEPřinášíme vám aktuální informace týkající se počtu nakažených osob listeriózou. Pokud vás zajímají čísla a tisková zpráva Ministerstva zdravotnictví ČR, rozhodně čtěte dále.
09.01.2007
ČÍST VÍCEV současné době se stále více či méně hovoří o onemocnění zvané listerióza. Co to je? Jaká je realita? Odkud se baktérie Listeria bere? Jak se léčit? Vše o této nemoci, jak jí předcházet a jak poznat nákazu se dočtete v našem článku.
08.01.2007
ČÍST VÍCEMnoho z vás si bude myslet, že se jej toto téma netýká. Že se týká jen provozovatelů restaurací, jídelen a dalších zařízení. Téma se však týká i všech, kteří chodí pravidelně jíst do stravovacích zařízení a chtějí být informování o tom, co je "čeká".
08.01.2007
ČÍST VÍCETouto vyhláškou se mění vyhláška č. 137/2004 Sb., o hygienických požadavcích na stravovací služby a o zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných.
07.01.2007
ČÍST VÍCEPrůměrný Čech za rok sní pět kilogramů ryb, a to je velmi málo. Měl by totiž podle odborníků konzumovat minimálně dvě porce tučných ryb týdně, aby pokryl doporučenou dávku omega-3 nenasycených mastných kyselin.
06.01.2007
ČÍST VÍCEVejce jsou součástí našeho běžného jídelníčku. Mnohdy si ale díky tomu neuvědomujeme základní věci.
04.01.2007
ČÍST VÍCEKončí starý rok. Máme pozvané hosty, pro které připravujeme silvestrovské menu a stále přemýšlíme nad tím, jak je překvapit, čím zaujmout. Přejeme si, aby ten poslední den v roce byl dnem klidným a zároveň nejveselejším.
31.12.2006
ČÍST VÍCEPomalu končí starý rok, brzy již budeme vyměňovat starý kalendář za nový, budeme si zvykat na nový letopočet a těšit se nebo i obávat se nových událostí. Než ale ten velký den D přijde, připomeňme si, jak co nejlépe připravit sváteční menu a jak se co nejvhodněji připravit na naše hosty, které jsme si pozvali.
30.12.2006
ČÍST VÍCEVenkovní teploty se pořád drží kolem nuly. Úplně nejhorší je, když přijdeme z práce do studeného bytu. Mnohé byty se totiž špatně vytápí. Zima je prostě ještě na každém kroku. Velký problém se zimomřivostí mají hlavně ženy. Taky si věčně stěžujete na studené nohy, zimu a nepomáhá ani drahé oblečení? Víte, proč je tomu tak?
27.12.2006
ČÍST VÍCEVánoční trhy jsou v mnoha městech v plném proudu a kromě drobných dárků, které zde můžete zakoupit, vás možná ke koupi naláká i vůně grilovaných klobásek, svařeného vína či medoviny. Právě o medovině se můžete v následujícím článku dozvědět něco bližšího.
21.12.2006
ČÍST VÍCEJistě budete souhlasit, že pravidla společenského chování jsou v dnešní době trochu opomíjena. Pojďme si připomenout některá témata, která užijete nejen při oficiálních společenských událostech, ale i doma nebo u známých na návštěvě.
15.12.2006
ČÍST VÍCEBlíží se Vánoce a s nimi i čas každoročních tradic, které jsou známé už odnepaměti. Pro mnoho z nás se již staly naprostou samozřejmostí a přitom nemáme mnoho informací o tom, jak a proč vlastně vznikly.
14.12.2006
ČÍST VÍCEZačínající kuchaři a kuchařky, je tu opět pár užitečných rad, které vám pomohou při vaření. Polévky jsou nejstarším a nejobvyklejším jídlem. Nahradí nám oběd i večeři. Podle potřeby a chuti je můžeme zahušťovat, mrazit a díky různým zavářkám a vložkám snadno vykouzlíme všemožné variace i pro sváteční příležitosti.
12.12.2006
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena