Vaření.czMagazínVyhledávání

Vyhledávání

Recept na pečená jablka v ořechové krustě krok za krokem
Recept na pečená jablka v ořechové krustě krok za krokem

Podrobný návod, jak si připravit velmi jednoduchý dezert z jablíček, mletých oříšků a skořice. FOTORECEPT krok za krokem.

18.11.2021

ČÍST VÍCE
Základní suroviny k pečení vánočního cukroví
Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

A je to zase tady, za pár týdnů Vánoce. Možná už také přemýšlíte, jaké druhy cukroví letos budou zdobit váš sváteční stůl. Co je zapotřebí k pečení cukroví? Některé suroviny se mohou zaměňovat, jiné jsou nenahraditelné. Pojďme si říct, co by nám před pečením nemělo v nákupním košíku chybět. Suroviny, které cukroví dodávají chuť a vůni.

16.11.2021

ČÍST VÍCE
Recept na smažené karbanátky krok za krokem
Recept na smažené karbanátky krok za krokem

Fotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.

15.11.2021

ČÍST VÍCE
Jak na to: Příprava křehkého těsta
Jak na to: Příprava křehkého těsta

Pečení koláčů, dortů i cukroví se neobejde bez doslova vděčného křehkého těsta. Díky svým variacím se hodí opravdu na všechno a nejen v nouzi těsto použijeme i k přípravě slaného pečiva.

12.11.2021

ČÍST VÍCE
Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?
Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?

Správně pečená husa však není vůbec nijak složitá záležitost. Má kromě jiných jedno velice důležité pravidlo, které se nevyplatí obcházet. Husa by se měla péct tak dlouho, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla, ale přitom ne zase příliš dlouho, aby se nevysušila. Co tedy vlastně dodržovat a na co se zaměřit, aby svatomartinská husa byla nejen na pohled dokonalou ozdobou sváteční tabule, ale taky pochoutkou, na kterou dlouho nezapomenete?

12.11.2021

ČÍST VÍCE
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.

11.11.2021

ČÍST VÍCE
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích

Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.

11.11.2021

ČÍST VÍCE
Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na báječnou hostinu
Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na báječnou hostinu

Přichází jedna z gastronomicky opěvovaných událostí - svatomartinské slavnosti, které neodmyslitelně patří k svátku svatého Martina. 11. listopad symbolizuje konec podzimu a příchod zimy, ale také bujaré veselí, popíjení mladého vína a pojídání slavnostních pokrmů v čele s tradiční svatomartinskou pečenou husou. Máme pro vás ty nejlepší recepty, se kterými zabodujete!

11.11.2021

ČÍST VÍCE
Jak uvařit poctivý houskový knedlík
Jak uvařit poctivý houskový knedlík

Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.

10.11.2021

ČÍST VÍCE
Kynuté skořicové rolky, které podle videoreceptu hravě zvládnete
Kynuté skořicové rolky, které podle videoreceptu hravě zvládnete

Zvažujete, co dobrého si dnes dopřejete k odpolední kávě? Nebo čím pohostíte návštěvu? Upečte rolky se skořicovou náplní z domácího kynutého těsta, které nádherně provoní celou kuchyň už při pečení. A pokud skořicové rolky před podáváním přelijete rozpuštěnou čokoládou, málokdo jim odolá.

09.11.2021

ČÍST VÍCE
Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?
Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

Zelí je jednou z nejběžnějších zelenin ze skupiny košťálovin. Je důležitou součástí klasických českých pokrmů, které bychom si bez zelí jen těžko mohli představit.

07.11.2021

ČÍST VÍCE
Recept na martinské podkovy krok za krokem
Recept na martinské podkovy krok za krokem

Podle pranostiky již za pár dní přijíždí Martin na bílém koni. Naše babičky na tento den pekly takzvané martinské podkovy. Jsou výborné!

05.11.2021

ČÍST VÍCE
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce

Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.

03.11.2021

ČÍST VÍCE
Jednoduše skvělý! Jablečný koláč s drobenkou krok za krokem
Jednoduše skvělý! Jablečný koláč s drobenkou krok za krokem

Jablíček máme po sklizni plnou spíž, a tak si doplníme sbírku receptů o voňavý moučník. Tentokrát si podle FOTORECEPTU připravíme jablečný koláč se skořicovou drobenkou.

03.11.2021

ČÍST VÍCE
Základní recept na chlebový dort
Základní recept na chlebový dort

Příprava chlebových dortů je dnes v některých domácnostech velice oblíbená. Přispívá k tomu nejen široký výběr mnoha druhů chleba.

03.11.2021

ČÍST VÍCE
Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček
Jak využít kapustu: Závitky plněné masem, kapustové rolky a kapustový mozeček

Kapusta, tradiční podzimní zelenina, která se dá připravit na sto způsobů. Je levná a dokáže obohatit náš jídelníček s poměrně obsáhlým rejstříkem obsažených minerálů a vitaminů. Nabízíme osvědčené a chutné recepty, jak vařit z kapusty.

01.11.2021

ČÍST VÍCE
Recept na zelné placky se škvarky krok za krokem
Recept na zelné placky se škvarky krok za krokem

Zelné placky neboli zelňáky či zelníky jsou jihočeskou pochoutkou a připravujeme je z kysaného zelí. Můžeme je smažit na sádle, ale i péci v troubě. V dnešním receptu si ukážeme oba způsoby.

31.10.2021

ČÍST VÍCE
Nedělní oběd na výbornou: Masové koule v rajčatové omáčce
Nedělní oběd na výbornou: Masové koule v rajčatové omáčce

Oblíbené masové kuličky v rajčatové omáčce. Naučte se je s námi připravit krok za krokem. Přílohu si zvolí každý podle chuti - dají se podávat s těstovinami, rýží, ale nejlépe chutnají s domácím knedlíkem.

30.10.2021

ČÍST VÍCE
Jak naložit kysané zelí?
Jak naložit kysané zelí?

Knedlo vepřo zelo. Plněné knedlíky se zelím. Tradiční česká jídla, které se bez kysaného zelí nedokážeme představit. Málo která hospodyňka však ví, jak zelí naložit. Stačí přeci zajít do supermarketu a kysané zelí si koupit. Pro ty, kteří přeci jen upřednostňují domácí výrobu kysaného zelí, je tu náš článek s podrobným návodem.

29.10.2021

ČÍST VÍCE
Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou
Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

Znáte lepší sladkou snídani, než právě připravené palačinky? Máte je rádi s marmeládou, čokoládou, tvarohem či plněné ovocem? Tyto recepty na palačinky jsou jednoduché, rychlé a prověřené, zkusit můžete i zdravější variantu a do těsta přidat ovesné vločky. Jen se po nich zapráší!

29.10.2021

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena