Moučníků a sladkých dezertů není nikdy dost. Proto je zde další FOTORECEPT s podrobným návodem. Tentokrát si upečeme kakaovo-tvarohovou buchtu.
08.03.2024
ČÍST VÍCEPřestože kalendář už za pár dní zahlásí jaro, sychravé a mrazivé počasí tomu zatím neodpovídá. Možná i vy cítíte, že na odlehčenou kuchyni, zeleninu, saláty a celkově zdravější jídelníček je ještě čas. Tělo se stále potřebuje zahřát - vydatnou polévkou, zlatavou pečínkou nebo poctivým gulášem.
07.03.2024
ČÍST VÍCEPiškotový beránek, jidáše, mazanec, vajíčková pomazánka nebo salát, velikonoční nádivka - to všechno jsou tradiční velikonoční pochoutky, které si určitě neodepřeme ani o letošních svátcích jara.
06.03.2024
ČÍST VÍCEPokud hledáte recepty na rychlou a chutnou večeři, které nezatíží vaši peněženku, máme pro vás pár tipů. Zaručujeme, že příprava nezabere příliš času na samotnou přípravu a pochutná si celá rodina. Zkuste třeba houbové noky, domácí langoše, guláš z čočky nebo brambory z jedné pánve.
03.03.2024
ČÍST VÍCEMáme pro vás tip na úžasný moučník! Rychlá buchta na plech, která se po upečení propíchá vařečkou a zalije sametově jemnou čokoládovou polevou.
02.03.2024
ČÍST VÍCENastává čas, kdy mnoho z nás začne sbírat a sušit různé byliny pro svá oblíbená jídla. Nejinak je tomu s kopřivou, která se pomalu nejen na našich zahradách pomalu rozrůstá.
25.02.2024
ČÍST VÍCECo vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
23.02.2024
ČÍST VÍCERecept na vynikající tradiční věnečky s odlehčeným krémem. Zamilujete si je!
23.02.2024
ČÍST VÍCERecept na výborný koláč, se kterým sklidíte úspěch! Jeho základem je křehké máslové těsto, tenké plátky jablek a smetanová omáčka. Naučíme vás ho krok za krokem.
22.02.2024
ČÍST VÍCEZabijačka u nás vždy úzce souvisela s masopustními tradicemi, po které následovaly bezmasé týdny až do Velikonoc. Nešlo jen o ledajakou a obyčejnou porážku domácího zvířete za účelem nasycení. Domácí zabijačky bývaly velkou společenskou událostí tradičního českého venkova a podíleli se na nich sousedé z blízkého i širokého okolí.
22.02.2024
ČÍST VÍCEMilujete palačinky na všechny způsoby stejně jako my? Tyto špenátové chutnají fantasticky! Jejich příprava není nijak náročná a dnes vás je naučíme krok za krokem.
20.02.2024
ČÍST VÍCESychravé počasí? Určitě vás prohřeje a zasytí tato úžasná krémová polévka z pečené mrkve se zázvorem. Podle našeho fotoreceptu ji jistě zvládnete. A že bude chutnat - zaručeno!
19.02.2024
ČÍST VÍCEMilujete na oslavách či svatbách malé koláčky? Napečte si je kdykoliv doma podle následujícího tradičního receptu krok za krokem.
18.02.2024
ČÍST VÍCERecept na pastýřský koláč je velmi jednoduchý. Provoňte ho čerstvými bylinkami a získáte skvěle vyladěný pokrm, který si zamilujete.
17.02.2024
ČÍST VÍCELovecká sezóna je za námi a byla by veliká škoda zásoby masa nevyužít a nevyzkoušet nové recepty. Kančí maso je tmavé a libovější než třeba vepřové, hodí se na přípravu minutek i do gulášů. Máme pro vás 8 výborných receptů právě z kančího masa.
16.02.2024
ČÍST VÍCEPalačinky, lívance, kynuté buchty, koláče s drobenkou, ovocné dezerty a voňavé sladké pečivo. Také se vám už teď sbíhají sliny? Vždyť co by to byl za víkend bez těchto pochoutek. Ale ne vždy je čas a chuť na zdlouhavé pečení. Dnes se zaměříme na rychlost a připravíme si nejlepší a zároveň nejrychlejší moučníky.
16.02.2024
ČÍST VÍCERizoto je původně pravým italským pokrmem, který si žádá pečlivou přípravu a stanovený postup. Ovšem po Česku si jej připravujeme po svém - většinou v nekrémové variantě. Dnes se podíváme na ty nejlepší recepty, které u našich čtenářů bodují.
13.02.2024
ČÍST VÍCEVepřové maso je v Česku jedním z nejoblíbenějších. Nejlibovějšími druhy vepřového masa jsou kýta, kotleta a panenka. Vybrali jsme pro vás pár receptů, které užijete o víkendu na slavnostní oběd, ale i přes týden jako rychlovku pro celou rodinu.
11.02.2024
ČÍST VÍCEDnes vás naučíme krok za krokem recept na lahodné tvarohové koblížky, které nepotřebují čas ke kynutí.
09.02.2024
ČÍST VÍCEPřekvapte své blízké originálním moučníkem. Postup zvládnou i začátečníci, je jednodušší, než na první pohled vypadá. A výsledek je opravdu efektní!
07.02.2024
ČÍST VÍCEMáte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena