Vaření.czMagazínVyhledávání

Vyhledávání

Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty
Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty

Došlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.

25.11.2021

ČÍST VÍCE
Bramborový salát na jedničku: Povyšte ho domácí majonézou!
Bramborový salát na jedničku: Povyšte ho domácí majonézou!

Majonéza je velmi oblíbená pro své mnohostranné použití a své významné místo zaujímá hlavně v době nastávajících Vánoc a silvestrovských oslav. Jak na domácí majonézu, aby se opravdu podařila?

23.11.2021

ČÍST VÍCE
Recept na linecké těsto krok za krokem
Recept na linecké těsto krok za krokem

Cukroví z lineckého těsta je jedno z nejtradičnějších a nejtvárnějších. Na žádném vánočním stole nesmí chybět! Podle FOTORECEPTU zvládne linecké těsto opravdu každý.

22.11.2021

ČÍST VÍCE
Letošní plán pečení vánočního cukroví
Letošní plán pečení vánočního cukroví

Pokud chcete přežít letošní Vánoce bez stresu a zároveň stihnout upéct všechno cukroví včas, tak se držte našeho plánu.

19.11.2021

ČÍST VÍCE
Videorecept: Chutná zelňačka s klobásou
Videorecept: Chutná zelňačka s klobásou

Výborná klasická polévka, která hodně zasytí a skvěle chutná.

19.11.2021

ČÍST VÍCE
Recept na vánoční perníčky krok za krokem
Recept na vánoční perníčky krok za krokem

Recept na vánoční perníčky, které jsou hned po upečení krásně měkké, nepotřebují týdny odležet, což je obrovská výhoda. FOTORECEPT krok za krokem.

19.11.2021

ČÍST VÍCE
Recept na pečená jablka v ořechové krustě krok za krokem
Recept na pečená jablka v ořechové krustě krok za krokem

Podrobný návod, jak si připravit velmi jednoduchý dezert z jablíček, mletých oříšků a skořice. FOTORECEPT krok za krokem.

18.11.2021

ČÍST VÍCE
Základní suroviny k pečení vánočního cukroví
Základní suroviny k pečení vánočního cukroví

A je to zase tady, za pár týdnů Vánoce. Možná už také přemýšlíte, jaké druhy cukroví letos budou zdobit váš sváteční stůl. Co je zapotřebí k pečení cukroví? Některé suroviny se mohou zaměňovat, jiné jsou nenahraditelné. Pojďme si říct, co by nám před pečením nemělo v nákupním košíku chybět. Suroviny, které cukroví dodávají chuť a vůni.

16.11.2021

ČÍST VÍCE
Recept na smažené karbanátky krok za krokem
Recept na smažené karbanátky krok za krokem

Fotorecept na klasické smažené karbanátky z mletého masa. S bramborovou kaší chutnají výborně, přitom příprava není nijak složitá. Lze si je zpestřit přidáním nastrouhané kořenové zeleniny.

15.11.2021

ČÍST VÍCE
Jak na to: Příprava křehkého těsta
Jak na to: Příprava křehkého těsta

Pečení koláčů, dortů i cukroví se neobejde bez doslova vděčného křehkého těsta. Díky svým variacím se hodí opravdu na všechno a nejen v nouzi těsto použijeme i k přípravě slaného pečiva.

12.11.2021

ČÍST VÍCE
Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?
Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?

Správně pečená husa však není vůbec nijak složitá záležitost. Má kromě jiných jedno velice důležité pravidlo, které se nevyplatí obcházet. Husa by se měla péct tak dlouho, aby se z ní vypeklo co nejvíce sádla, ale přitom ne zase příliš dlouho, aby se nevysušila. Co tedy vlastně dodržovat a na co se zaměřit, aby svatomartinská husa byla nejen na pohled dokonalou ozdobou sváteční tabule, ale taky pochoutkou, na kterou dlouho nezapomenete?

12.11.2021

ČÍST VÍCE
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.

11.11.2021

ČÍST VÍCE
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích

Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.

11.11.2021

ČÍST VÍCE
Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na báječnou hostinu
Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na báječnou hostinu

Přichází jedna z gastronomicky opěvovaných událostí - svatomartinské slavnosti, které neodmyslitelně patří k svátku svatého Martina. 11. listopad symbolizuje konec podzimu a příchod zimy, ale také bujaré veselí, popíjení mladého vína a pojídání slavnostních pokrmů v čele s tradiční svatomartinskou pečenou husou. Máme pro vás ty nejlepší recepty, se kterými zabodujete!

11.11.2021

ČÍST VÍCE
Jak uvařit poctivý houskový knedlík
Jak uvařit poctivý houskový knedlík

Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.

10.11.2021

ČÍST VÍCE
Kynuté skořicové rolky, které podle videoreceptu hravě zvládnete
Kynuté skořicové rolky, které podle videoreceptu hravě zvládnete

Zvažujete, co dobrého si dnes dopřejete k odpolední kávě? Nebo čím pohostíte návštěvu? Upečte rolky se skořicovou náplní z domácího kynutého těsta, které nádherně provoní celou kuchyň už při pečení. A pokud skořicové rolky před podáváním přelijete rozpuštěnou čokoládou, málokdo jim odolá.

09.11.2021

ČÍST VÍCE
Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem
Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.

08.11.2021

ČÍST VÍCE
Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?
Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

Zelí je jednou z nejběžnějších zelenin ze skupiny košťálovin. Je důležitou součástí klasických českých pokrmů, které bychom si bez zelí jen těžko mohli představit.

07.11.2021

ČÍST VÍCE
Recept na martinské podkovy krok za krokem
Recept na martinské podkovy krok za krokem

Podle pranostiky již za pár dní přijíždí Martin na bílém koni. Naše babičky na tento den pekly takzvané martinské podkovy. Jsou výborné!

05.11.2021

ČÍST VÍCE
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce

Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.

03.11.2021

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena