Tak všední potravina, jakou je chléb, urazila v naší historii více než 12 tisíc let. Vraťme se do Neolitu a starověkého Egypta, abychom si připoměli, jak to bylo těžké bez pekáren a supermarketů. Na závěr článku si upečeme domácí chléb podle jednoduchých receptů.
Z televizních obrazovek se na nás z různých reklam usmívají krásné, štíhlé modelky, které bývají vzorem především pro dospívající dívky a noční můrou pro spoustu zralých žen a maminek od dětí. Málo kdo však ví, že spousta z těch rádoby přitažlivých slečen trpí nějakým typem poruchy příjmu potravy, mezi něž na první místo patří mentální anorexie.
K obezitě se lidé začali stavět jako k epidemii ve chvíli, kdy ji začali spojovat se vznikem dalších, mnohem závažnějších chorob. Jak je na tom obezita dětí a jak jí předcházet si povíme v tomto článku.
Začaly prázdniny a díky hezkému počasí je ideální příležitost připravit pro děti jejich vlastní párty. A úplně nejlepší bude, když ji připravíte společně a oni se budou moci pyšnit nejen bezva akcí, ale skvělými hostitelskými schopnostmi.
Žijeme bohužel v uspěchané době a málo kdo z nás si do důsledku uvědomuje, jak důležité jsou pro naše děti stravovací návyky. My řídíme jejich stravu a ony nás považují za vzor, ze kterého si berou příklad pro svůj budoucí život.
O vaření pro děti by se toho jistě dalo napsat hodně, jelikož strava je velmi důležitým základem pro růst a vývoj našich maličkých. Dnes bychom si tedy mohli shrnout pár obecných pravidel, která platí u volby a přípravy dětských pokrmů.
Jak už jsme si řekli, saláty nepochybně zabírají v našem jídelníčku jednu z nejvýznamnějších složek. Dají se upravit mnoha způsoby a můžeme použít různé ingredience. Ač se to nezdá, i některé z nich jsou pro nás však nezdravé. Je to především kvůli špatné kombinaci surovin a dresinků.
Žádný milovník asijské kuchyně si jistě nedokáže bez této omáčky představit život. Sójová omáčka je totiž jedním z mála stavebních kamenů asijské kuchyně a nezbytnou součástí při stolování. Každý asijský labužník ví o této omáčce všechno. Ale co my, "obyčejní smrtelníci", kterým omáčka jen chutná?
Ať už je to jakkoliv, jistě mi dáte za pravdu, že jsou chvíle, kdy jste v kuchyni nejraději sami. Bez "radilů", bez zvědavých nebo hladových krků. Co však, když se jedná o děti?
Pokud jste pravidelnými čtenáři našeho portálu, dočetli jste se v mém předchozím článkuVaříme s dětmi o některých nástrahách, které číhají na malé kuchaře. Jelikož jsou tyto úrazy při vaření s dětmi hodně časté, chtěla bych se jim věnovat trošku podrobněji. Přeci jenom je jistější prevence, než řešení následků.
Ráda bych se s vámi podělila o svůj příběh, jak také může skončit vaření dětí s rodiči. Vlastně vaření dětí bez rodičů.
Tématem tohoto týdne jsou děti v kuchyni a tak by bylo dobré si napsat pár postřehů, ale i užitečných rad a nápadů, jak zvládnout malé lumpíky.
Posledně jsme si řekli, jaké jsou výhody mikrovlnných trub. Dnes si povíme, co bychom měli vědět o vaření v mikrovlnce. Některé základní rady ohledně mikrovlnek máme naučené, ale vlastně nevíme, jaký mají důvod. Většinou je ale využíváme pouze pro ohřívání a ne pro pečení.
Předpokládám, že všichni znáte úsměvnou českou komedii Mé drahé tety a já, kde vynikající Jiří Hrzán prožívá nespočet trampot. Když jsem přemýšlela, jak výstižně vybrat název pro můj dnešní článek, jednoznačně pořád vycházelo toto. I já totiž prožívala při hubnutí spoustu úsměvných historek.
Po náročném mixování, zkoumání, testování a ochutnávání jsem si na letošní horké dny připravil nový model koktejlu Mojito. Tato moje verze se nekompromisně vrací zpět ke kořenům, zároveň nedostižně uniká běžnému zdejšímu barovému průměru. Zní to samolibě, ale pro mne je domácí Cukito opravdu nad zlato.
Nejnovější (jarní vydání) srovnání tří hlavních kulinářských časopisů na českém trhu pod kritickým, šilhavým a neúprosným očkem pana Cuketky.
Tým Vaření.cz pro své registrované uživatele připravil novou funkci. Nyní mají všichni registrovaní uživatelé možnost přidávat ke všem receptům vlastní fotky. Pojďme si spolu přiblížit, jak tuto funkci používat, a co bychom o ní měli vědět.
Ti z vás, kteří nás navštěvují pravidelně, si jistě všimli, že za poslední týden jsou denně aktualizovány recepty a články. Pokud nevíte, čím to je, tak se nyní o obsah Vaření.cz stará nová stálá redaktorka...
Na podzim se vinař vrací domů s napětím. Nezajímají jej tytéž věci jako v jiných ročních obdobích. Začátkem podzimu ihned po příchodu spěchá do sklepa. Ve sklepě se děje něco, k čemu směřoval vinař celé své zimní, jarní a především letní úsilí ve vinohradě. Veškerou namáhavou a stále se opakující práci podstupoval pouze proto, aby dočkal božského nápoje.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena