Správný výběr masa, dlouhé smažení cibule a voňavá paprika. Snad u žádného jiného pokrmu se nedá tolik experimentovat jako právě u guláše. Odvaha kombinovat se vyplatí, kromě masa a papriky můžeme přidat řadu dalších surovin.
Dnes se naučíme Pumpkin pie - klasický dýňový koláč. Příprava je snadná a jemná chuť tohoto moučníku vás příjemně překvapí. FOTORECEPT krok za krokem.
Příprava italského pokrmu z lasagní, mletého masa a bešamelové omáčky se může zdát na první pohled složitá, ale výsledek to bohatě vynahradí. Recept vás naučíme krok za krokem.
Smetanový dezert pocházející z francouzské kuchyně. Je nenáročný na ingredience i čas. A podle našeho FOTORECEPTU jeho přípravu jistě zvládnete.
Vafle pocházejí z belgické kuchyně. Domácí příprava je rychlá, nenáročná a výsledek dokonalý - vafle jsou krásně měkoučké, na povrchu křupavé a variant na dochucení je nespočet. Doporučujeme vyzkoušet!
Chuť naložených rajčat s bylinkami je jednoduše skvělá! V supermarketech dáme za malou skleničku hříšné peníze, proto se vyplatí dát si tu práci a připravit nakládaná rajčata domácí. A třeba pokaždé s jinou bylinkou.
Vyzkoušejte jeden z tradičních receptů italské kuchyně. Cuketa v olivovém oleji s bazalkou patří mezi velmi chutné pokrmy, které vás svou chutí a jednoduchou přípravou jistě zaujmou.
Risotto, které dnes vyzkoušíme, vaříme al dente, tedy na skus. S tím českým nemá nic společného, protože je kašovité, krémovité, ale výborné!
Co uvařit o víkendu, aby celé rodině chutnalo? S našimi tipy nešlápnete vedle a pochutnají si opravdu všichni. A po dobrém obědě nesmí chybět něco ke kávičce - dáte přednost nadýchané bublanině nebo opilému tiramisu?
Dnes se krok za krokem naučíme studenou polévku, která v létě přijde vhod. Pochází ze Španělska a má mnoho podob. Základem je vždy čerstvá zelenina.
Mušle neboli slávka jedlá patří mezi delikátní mořské plody, jejichž konzumaci musí předcházet důkladné očištění. Patří ke středomořským delikatesám, které si my, Češi, rádi dopřejeme jednou za rok na dovolené, ale zařadit je do běžného jídelníčku se zatím většina z nás zdráhá.
Nejen v Čechách se připravují chutné moučníky. Pro recept jsme se tentokrát vypravili do slunné Francie. Hravě jej zvládnete díky našemu FOTOPOSTUPU.
Máte rádi kebab, ale nic moc o téhle pochoutce nevíte? Pak čtěte dál. Máme pro vás pár zajímavých informací, co je vlastně kebab, odkud pochází a na jaké druhy kebabu můžete narazit. On totiž není kebab jako kebab.
Největší oblibě se těší halušky na Slovensku. I u nás si je rádi připravíme s brynzou, ale také se zelím a slaninou. S námi si nyní můžete připravit druhou variantu krok za krokem.
Milujete chutě asijské kuchyně? Z pestré nabídky jihovýchodu a východu největšího kontinentu jsme vybrali 7 pokrmů, na kterých si doma pochutnáte stejně dobře jako v pravém asijském bistru.
Tip na vynikající bezmasý oběd inspirovaný asijskou kuchyní, ve kterém jsou základem udon nudle. Překvapí vás snadnou a velmi rychlou přípravou.
Milujete vanilkový pudink? Pak vyzkoušejte anglický custard, který má s naším klasickým pudinkem dost společného, a přesto je jiný. Custard je zahuštěný vaječný krém, připravený z vajec, smetany, vanilky a cukru, směs se poté vaří nebo zapéká v troubě. Jde o nefalšovanou kalorickou bombu, ale přesto delikatesu, kterou by každá cukrařinka měla alespoň jednou vyzkoušet.
Máme pro vás skutečnou bombu - smaženou rýži s kuřecím masem, zeleninou a vejci na thajský způsob. Recept je jednoduchý a výsledný pokrm chuťově vyvážený a zároveň příjemně pikantní. Doporučujeme vyzkoušet!
Tahle světově proslulá lahůdka by neměla chybět na našem stole alespoň při zvláštních příležitostech. Prosciutto neboli pršut je sice sušená vepřová šunka původem z Itálie, ale skvěle se hodí i na naše české chlebíčky, nebo obložené studené mísy. Italské slovo prosciutto pochází z latinského slova perexsuctum, které znamená „důkladně vysušený“. Výroba prosciutta má v Itálii dlouhou historii.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena