Pokud máte rádi ostrá jídla, pak určitě znáte tento druh chilli papričky, ale jestli považujete Jalapeňos za super extra pálivou pochutinu pro otrlé, pak vás musíme vyvézt z omylu. Jalapeňos můžeme zařadit mezi mírně až středně pálivé, na stupnici pálivosti všech druhů papriček měřené v jednotkách SHU jsou dokonce takové druhy jako je Purpur, Maylon nebo Red Giant až čtvrté od konce!
Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.
Tradiční korejský salát, který je podáván téměř ke všem pokrmům. Je plný vitamínů a dokonce celosvětově vnímán jako jedno z nejzdravějších jídel. Variant existuje nespočet, snad každá rodina má ten svůj kimchi salát, dnes se naučíme krok za krokem tento základní recept.
Recept na velmi oblíbenou boloňskou omáčku, pasta alla bolognese. Směs z mletého masa, zeleniny a těch správných bylinek, která v kombinaci s těstovinami (ideálně špagety) sklidí velký potlesk!
A máme tu znovu tu kouzelnou dobu pečení vánočního cukroví, které je v některých českých domácnostech doslova sportovní disciplínou. Pečeme až neuvěřitelné množství druhů a hospodyňky v těchto dnech zahajují vášnivé debaty na téma, kdy vlastně začít péct a také z čeho. Výběr starých i nových receptur je přebohatý, na ty nejtradičnější a nejoblíbenější druhy však má obvykle každý svůj malý zlepšovák.
Francouzské bagety jsou vynikajícím pečivem pro společné rodinné snídaně a lehké svačiny. Připravte si je snadno podle podrobného FOTORECEPTU.
Připravit si doma tuto sladkou pochoutku původem z arabské kuchyně není vůbec složité. Zkuste si to s námi krok za krokem. Recept si zamilujete a kupovanou už vůbec nebudete potřebovat.
Vdolky, pro někoho obyčejné, pro někoho nenahraditelné. Smažené kynuté pečivo z jemného těsta, které má uprostřed důlek a plní se marmeládou, povidly, tvarohem, zakysanou smetanou či šlehačkou, skvěle chutnají i s rozvařeným drobným ovocem. Netradičně se dají připravit také z bramborového těsta. Pojďme se podívat na 7 podařených receptů, které mají naši čtenáři nejraději.
Recept na tradiční italské risotto, které není vůbec suché. Navíc využijete nasbírané hříbky.
FOTORECEPT na oblíbený americký dezert. Tuto sladkou dokonalost tvoří dvě vrstvy - sušenková krusta a sýrový krém. Dnes vyzkoušíme borůvkovou variantu.
Sezóna dýní je po roce zase tady. A kdo by dýně pro svou variabilitu nemiloval? Nejraději připravujeme dýňové polévky, rizoto a pyré, ale i dýňový chléb, muffiny, koláče či kompoty z dýně stojí za zkoušku. Zaručujeme opravdové pochutnání, ať už z našich doporučených receptů vyzkoušíte cokoliv.
Rajčatovou polévku z čerstvých rajčat si můžeme uvařit i v zimě. Chuť polévky vyladí perníkové koření a řapíkatý celer. Neseženeme-li námi uváděný sýr, výborně jej nahradí i parmezán.
Připravte si podle našeho snadného videoreceptu výbornou specialitu mexické kuchyně a pochutnejte si na křupavé tortille naplněné masovou směsí z hovězího. Do 35 minut máte hotovo.
Recept krok za krokem na mini verzi oblíbeného světoznámého dezertu Pavlova.
Do rizota se většinou pouštíme, pokud chceme zpracovat zbytky rýže, proto ho mnozí chápou, jako jakýsi podřadný "pokrm chudých". Ani školní jídelny tomuto jídlu moc reputaci nepozvedly, Pokusíme se vám ale dokázat, že rizotem byste klidně mohli pohostit krále.
Vyzkoušejte si připravit krok za krokem texaskou specialitu - pikantní pokrm chilli con carne, kde kromě hovězího a zeleniny užijeme i pořádnou dávku koření a chilli papriček.
Mango je velmi oblíbené tropické ovoce, které se konzumuje v mnoha podobách a mnoha světových kuchyních, na sladko, ale i na slaný způsob. Mango je sladké, šťavnaté, voní dálkami a exotikou. Když se zakousneme do manga, jeho chuť nás přenese na vysněnou dovolenou, přímo do horkého písku pod palmami. Máte to s mangem podobně? Pak se o něm s námi pojďte dozvědět trochu víc.
Recept na anglické bochánky, které připomínají naše velikonoční mazanečky. V tomto receptu si můžete vyzkoušet jejich veganskou variantu krok za krokem.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena