Pomalu končí starý rok, brzy již budeme vyměňovat starý kalendář za nový. Budeme si zvykat na nový letopočet a těšit se, co nového další rok přinese. Než ale ten velký den D přijde, připomeňme si, jak připravit sváteční menu a jak se připravit na hosty, které jsme si pozvali.
Každá kuchyně je specifická, stejně jako její majitel. Existují však vyzkoušená pravidla a vychytávky, které vám pobyt zde zpříjemní. Jaké faktory zvážit při výběru kuchyňského dřezu?
Rádi si o víkendu dopřáváte dlouhý spánek a dopoledne přemýšlíte, zda ještě připravit snídani nebo už si dát raději rovnou oběd? Dejte si kombinaci obojího!
Rostlinná dekorace na našich jídelních stolech bývá opravdu velmi originální. Ve spojení s možnostmi, které nabízí podzimní období, přicházejí na řadu dýně. Ozdobné dýně dodají kouzlo a nádech podzimu nejen interiéru, ale i sváteční tabuli. Jak na to se dozvíte ve článku.
Dovolená u moře - to je také ochutnávání místních specialit a lahůdek, třeba těch z mořských plodů. Bojíte se objednat si šneky, krevety či ústřice, protože nevíte, jak se správně konzumují? Seznamte se s naším manuálem a tentokrát si bez obav dopřejte, na co máte chuť.
Není nic lepšího než hosty hýčkat krásně nazdobeným stolem, vybraným jídlem a pitím. Pečlivou přípravou si i jako hostitel můžeme posezení s přáteli či rodinou dokonale užít.
"Lucie - noci upije, ale dne nepřidá." Přijetím jiného kalendáře se zimní slunovrat přesunul o 8 dní dozadu. Dnes toto pořekadlo zdánlivě neopodstatněné, ovšem citujeme ho s oblibou a pravidelně.
Obejít pár obchodů a nakoupit svíčky, baňky či zelené větvičky, to není žádná věda. Ale pokud chcete rodinu překvapit něčím netradičním, zkuste v kuchyni strávit pár chvil navíc.
Prvním pokrmem po nejdůležitějším rozhodnutí v životě bývá sváteční oběd. Příjemnou atmosféru dotvářejí především sladěné dekorace.
Předvánoční i povánoční období je plné nejrůznějších posezení v restauracích a leckdy si nejsme jisti, jaké spropitné, tuzér, bakšiš či dýško se od nás očekává.
Ani poslední pokus z 23. července 2009 o prosazení novely zákona O ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky nedopadl úspěšně. V restauracích se tedy vesele kouří dál, i přesto, že kuřáci jsou v menšině.
Dovolená, hotelový komplex a každodenní stravování. Turisté z rozličných zemí na každém kroku. A u jídla se teprve projeví jejich kultura, zvyky, ale i odvaha a drzost. Stačí trocha pozornosti mimo vlastní talíř.
Táhne vás sluníčko ven? Nechejte se jím svést a neváhejte vyrazit na piknik do přírody.
Žádná pořádná oslava se neobejde bez kapky vynikajícího vína. Většinu vín lze pít samostatně, ale ten pravý kulinářský zážitek vzniká správnou kombinací různých vín a kompletního jídelního menu.
Odmítání jídla nemusí být vždy příznakem rozmazlenosti nebo dokonce nemoci. Vytváření špatných stravovacích návyků však k takovým metám může vést. Jak odvrátit hrozbu včas?
Umělecká gastronomie a dekorativní vyřezávání z ovoce a zeleniny není žádnou novinkou. Podívejme se společně na počátek tohoto řemesla a jeho moderní podobu a využití.
Může se v době oběda v restauraci kouřit? Jak a kdy reklamovat jídlo či nápoj? Nevíte? Odpověď hledejte v následujících řádcích.
Jak je to s platbou stravenkami? Jak by měl vypadat jídelní lístek? Máme nárok na poloviční porce? Informace, které se mohou hodit.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena