Připravíme si knedlíky z bramborového těsta, plněné uzeným masem a skvělým zelím s nastrouhanými jablky. Krok za krokem se naučíme velmi jednoduché bramborové těsto, které je bez předvařování a strouhání brambor, tedy velmi rychlé a zvládne ho opravdu každý.
Připravíme si 1 kg brambor, sůl, 1 lžičku kmínu, 200 g krupice, 500 g kysaného zelí, 5 lžic sádla, 1 vejce, 200 – 300 g polohrubé mouky, 1 kg uzeného masa, 1 velkou cibuli, 4 lžíce cukru krystal, 1 syrovou bramboru a 2 jablka.
Uzené maso si nejlépe den předem uvaříme, aby vychladlo a dalo se snadno nakrájet na kostičky. Maso ponoříme do studené vody, přivedeme k varu a vaříme cca hodinu a půl. Poté vytáhneme a necháme vychladnout.
Chladnutí urychlíme umístěním hrnce například na balkon či za okno.
Poté slijeme přebytečnou tekutinu a necháme na dně jen tak 1 cm.
Těsto se ještě bude podsypávat při tvarování. Dáme vařit velký hrnec s vodou do 3/4 výšky hrnce. Uzené maso nakrájíme na kostičky.
Takto pokračujeme, až máme zpracováno všechno těsto a připraveny knedlíky.
Po uvaření knedlíky vytáhneme pomocí cedníku, necháme okapat, vložíme do velké mísy se lžící sádla, opatrně promícháme a přikryjeme čistou utěrkou. Dáme vařit další várku knedlíků.
Ingredience nás vyjdou na zhruba 260 Kč, záleží na výběru surovin.
Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.
autor Markéta v troubě
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena