
Zkuste svatomartinskou husu naplnit. Právě nádivka ze směsi jablek, cibule, sušeného ovoce nebo bylinek promění maso během pomalém pečení v dokonalost. Jakou náplň zvolit, aby bylo maso voňavé a šťavnaté?
Svatomartinská husa se stala symbolem podzimních setkání plných jídla. Slaví konec zemědělského roku a ochutnává se první, mladé víno.
Aby se husa opravdu rozplývala na jazyku, musí být dobře upečená. K tomu neodmyslitelně patří i skvělá nádivka.
-> Svatomartinská husa: Jak ji péct, aby byl výsledek perfektní?
Nejtradičnější svatomartinská náplň spojuje jablka, cibuli, sušené švestky a majoránku.
Do nádivky můžeme přidat trochu tymiánu nebo na kostky pokrájenou slaninu.
Pokud chceme jít o krok dál, můžeme zkusit moderní, lehčí varianty.
Jak na tradiční svatomartinské rohlíčky, jaké těsto zvolit a čím je naplnit?
Není to jen dnem v kalendáři, který připadá na 11. listopadu. Svatomartinská husa má svůj tradiční rukopis, podobně jako vánoční kapr.
Husu podáváme s výpekem, případně ho zředíme trochou vývaru a červeného vína a pak zredukujeme.
Recepty na husu, které by vám neměly ujít:

Autor:redakce




Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena