Jak už jsme si řekli, saláty nepochybně zabírají v našem jídelníčku jednu z nejvýznamnějších složek. Dají se upravit mnoha způsoby a můžeme použít různé ingredience. Ač se to nezdá, i některé z nich jsou pro nás však nezdravé. Je to především kvůli špatné kombinaci surovin a dresinků.
Žádný milovník asijské kuchyně si jistě nedokáže bez této omáčky představit život. Sójová omáčka je totiž jedním z mála stavebních kamenů asijské kuchyně a nezbytnou součástí při stolování. Každý asijský labužník ví o této omáčce všechno. Ale co my, "obyčejní smrtelníci", kterým omáčka jen chutná?
Pokud jste pravidelnými čtenáři našeho portálu, dočetli jste se v mém předchozím článkuVaříme s dětmi o některých nástrahách, které číhají na malé kuchaře. Jelikož jsou tyto úrazy při vaření s dětmi hodně časté, chtěla bych se jim věnovat trošku podrobněji. Přeci jenom je jistější prevence, než řešení následků.
Posledně jsme si řekli, jaké jsou výhody mikrovlnných trub. Dnes si povíme, co bychom měli vědět o vaření v mikrovlnce. Některé základní rady ohledně mikrovlnek máme naučené, ale vlastně nevíme, jaký mají důvod. Většinou je ale využíváme pouze pro ohřívání a ne pro pečení.
Předpokládám, že všichni znáte úsměvnou českou komedii Mé drahé tety a já, kde vynikající Jiří Hrzán prožívá nespočet trampot. Když jsem přemýšlela, jak výstižně vybrat název pro můj dnešní článek, jednoznačně pořád vycházelo toto. I já totiž prožívala při hubnutí spoustu úsměvných historek.
Po náročném mixování, zkoumání, testování a ochutnávání jsem si na letošní horké dny připravil nový model koktejlu Mojito. Tato moje verze se nekompromisně vrací zpět ke kořenům, zároveň nedostižně uniká běžnému zdejšímu barovému průměru. Zní to samolibě, ale pro mne je domácí Cukito opravdu nad zlato.
Na podzim se vinař vrací domů s napětím. Nezajímají jej tytéž věci jako v jiných ročních obdobích. Začátkem podzimu ihned po příchodu spěchá do sklepa. Ve sklepě se děje něco, k čemu směřoval vinař celé své zimní, jarní a především letní úsilí ve vinohradě. Veškerou namáhavou a stále se opakující práci podstupoval pouze proto, aby dočkal božského nápoje.
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena