Magazín

Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.

Slovník pojmů

Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.

Kulinářské tipy a triky

Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?

Jak uchovávat vejce?

Vejce uchovávejte špičkou dolů, aby žloutek zůstal uprostřed. Uchovávejte je v původním kartonu a hlavně mimo dosah aromatických potravin.

Číst více
Rychlé opékání paprik

Když potřebujete opéct 1 - 2 papriky, tato rychlá metoda je ideální. Papriku napíchněte na vidlici s dlouhou rukojetí, podržte ji nad plamenem a pomalu otáčejte, až bude slupka ze všech stran začernalá.

Číst více

Jednoduchý recept na dýňový džem, kterému neodoláte
Jednoduchý recept na dýňový džem, kterému neodoláte

Vyzkoušejte lahodné a harmonické spojení chutí! Dýně, skořice, citron a cukr, tak málo stačí, abychom si připravili přímo luxusní džem!

16.09.2021

ČÍST VÍCE
Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny
Videorecept: Skvělý dýňový jahelník podle Anny

Dýňový jahelník u nás doma patří k nejoblíbenějším podzimním a zimním receptům. Je naší oblíbenou volbou, když nevíme co k večeři. V kombinaci s kysaným zelím se jedná o absolutní bombu! Určitě vyzkoušejte, mile vás překvapí.

15.09.2021

ČÍST VÍCE
Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!
Chuť a vůni hub si nespletete: Houbařská sezóna právě vrcholí!

Hon na hřiby a jiné jedlé druhy hub je právě v těchto zářijových dnech na svém vrcholu. Pro mnohé z nás nejsou houby jen jídlem, ale doslova vášní! Pojďme se na houby podívat zblízka - prověřit si své znalosti, vyzkoušet spoustu receptů na polévky, smaženice i omáčky, naučit se houby sušit, zamrazit i nakládat, ale také uchovat v nich důležité vitamíny. Mimochodem, věděli jste, že až 6 milionů Čechů minimálně jednou ročně vyrazí do lesa na houby? Náš houbařský speciál si proto nesmíte nechat ujít!

15.09.2021

ČÍST VÍCE
10 skvělých a poctivých receptů z jednoho hrnce
10 skvělých a poctivých receptů z jednoho hrnce

Domácí a poctivé recepty z jednoho hrnce nebo pekáčku. Snadné na přípravu a chuťově vynikající pokrmy, kterými nasytíme celou rodinu.

15.09.2021

ČÍST VÍCE
Na topinky i do sendviče: Podzimní dýňová pomazánka krok za krokem
Na topinky i do sendviče: Podzimní dýňová pomazánka krok za krokem

Tato vynikající pomazánka se skvěle se hodí na topinky, na jednohubky, do sendviče nebo do těstovin. V našem receptu uvidíte, jak si ji připravit krok za krokem.

14.09.2021

ČÍST VÍCE
Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak
Houbařská sezóna je v plném proudu: Recepty na smaženici z hub 6x jinak

Přinesli jste si z procházky lesem plný košík hub? Byla by škoda nevyužít této sezóny a nepřipravit si z nich tolik oblíbenou smaženici. Přinášíme vám klasické i netradiční recepty.

13.09.2021

ČÍST VÍCE
Ještě ho stihnete: Ty nejlepší recepty na domácí kečup
Ještě ho stihnete: Ty nejlepší recepty na domácí kečup

Máte-li doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi, nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst a denně z nich tvořit pokrmy. Jednodušší a praktičtější bude, když si z čerstvých rajčat vyrobíte domácí a zdravější kečup podle osvědčených receptů, který oceníte i během zimy a při vaření. Žádná chemie, konzervanty a látky, které při jeho přípravě jednoduše nepotřebujete.

13.09.2021

ČÍST VÍCE
10+1 otázek: Jak omezit množství cukru ve stravě?
10+1 otázek: Jak omezit množství cukru ve stravě?

Obezita a diabetes v naší společnosti stále narůstají. Jaký je rozdíl mezi cukry a sacharidy? A je fruktóza z výživového hlediska opravdu tak špatná? Spoustu otázek nám zodpoví specialistka na výživu a biochemii, Míša Bebová.

13.09.2021

ČÍST VÍCE
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!
Vaříme s kuskusem: Nejlepší recepty s ultra rychlou přípravou!

Kuskus je velmi variabilní surovina, dá se použít jako jednoduchá příloha, hlavní chod v podobě salátu, na způsob rizota, ale také použít jako základ do nejrůznějších placiček, polévek a jako hlavní surovina při přípravě sladkých nákypů a kaší. Jak se kuskus správně připravuje se podíváme ve vybraných receptech.

13.09.2021

ČÍST VÍCE
Není nad poctivou polévku: Zelňačka s klobásou krok za krokem
Není nad poctivou polévku: Zelňačka s klobásou krok za krokem

Recept na klasickou zelňačku, ve které nechybí klobása, uzené maso a mletá paprika. Polévka, která skvěle zahřeje i zasytí. Podle podrobného fotopostupu ji zvládne každý.

13.09.2021

ČÍST VÍCE
Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny
Videorecept: Salát z červené řepy podle Anny

Pokud jste milovníci červené řepy, tak je tento salát přesně pro vás!

12.09.2021

ČÍST VÍCE
Tip na neděli: Jemný hruškový koláč se skořicí
Tip na neděli: Jemný hruškový koláč se skořicí

Hruškový koláč je ideální volbou pro všechny milovníky sladkých jídel. Je jemný, krémový a díky skořici má drobenka lehce obměněnou chuť.

12.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem
Recept na křupavé domácí bramboráky krok za krokem

Kdo by neměl rád bramboráky - bramborové placky, které se připravují smažením tenké vrstvy těsta z nastrouhaných syrových brambor, mouky, vajec, soli a koření. Bramboráky podle tohoto receptu vám budou při smažení mizet pod rukama!

11.09.2021

ČÍST VÍCE
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši
Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

Jsou pokrmy, které si bez knedlíku neumíme představit. Ale jak udělat opravdu dobrý houskový knedlík? Nebo máte raději vídeňský, karlovarský či bramborový? Na vydařené domácí knedlíky potřebujete ten správný recept, vybrali jsme pro vás ty s nejlepším hodnocením.

11.09.2021

ČÍST VÍCE
KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu
KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

Při toulkách přírodou už v těchto dnech můžeme narazit na první houby a celý rok jich nejen v lese bude přibývat. Je houba jedlá, nejedlá nebo jedovatá? Připravili jsme pro vás houbařský test, díky kterému zjistíte, jak na tom jste.

11.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na slaný houbový koláč krok za krokem
Recept na slaný houbový koláč krok za krokem

Nevíte, co se zbylými žampiony či nasbíranými hříbky? Nebo máte zásobu hub sušených? V každém případě máme pro vás dobrý tip na slané pohoštění a něco dobrého k vínu. Houbový koláč rozhodně nezklame! Naučíme vás ho krok za krokem.

10.09.2021

ČÍST VÍCE
Punc zdravějšího slazení udělal z třtinového cukru populární sladidlo
Punc zdravějšího slazení udělal z třtinového cukru populární sladidlo

Cukr vyráběný z cukrové třtiny se i přes exotičnost rostliny vyráběl i u nás. Mohla za to spolupráce s komunistickou Kubou. V oblibě ale nebyl.

10.09.2021

ČÍST VÍCE
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend

Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.

10.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na dýňovou bábovku s ořechy krok za krokem
Recept na dýňovou bábovku s ořechy krok za krokem

Dýně má nespočet možných využití. Skvěle se vyjímá i při pečení sladkých moučníků. Dnes si z dýně upečeme jemnou bábovku, kterou doplníme kousky vlašských ořechů. U nás sklidila nevídaný úspěch!

10.09.2021

ČÍST VÍCE
Chutě babího léta: Vařte z hub, dýně a řepy skvěle vyladěné pokrmy
Chutě babího léta: Vařte z hub, dýně a řepy skvěle vyladěné pokrmy

Letošní letní prázdniny končily opravdu netypicky, někde bylo počasí ryze podzimní, s deštěm, větrem a teplotami, které bychom očekávali třeba i v listopadu. Pokud jste od přírody zimomřiví, zřejmě smutníte nad brzkým koncem prázdninových měsíců, i když začátek září přinesl celkem příjemné teploty babího léta. Co si tedy uvařit, když léto ještě úplně nekončí, ale osvěžujícím jídlům počasí příliš nenahrává?

09.09.2021

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena