Magazín

Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.

Slovník pojmů

Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.

Kulinářské tipy a triky

Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?

Jak uchovávat vejce?

Vejce uchovávejte špičkou dolů, aby žloutek zůstal uprostřed. Uchovávejte je v původním kartonu a hlavně mimo dosah aromatických potravin.

Číst více
Rychlé opékání paprik

Když potřebujete opéct 1 - 2 papriky, tato rychlá metoda je ideální. Papriku napíchněte na vidlici s dlouhou rukojetí, podržte ji nad plamenem a pomalu otáčejte, až bude slupka ze všech stran začernalá.

Číst více

Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení
Hrníčkové recepty: Vyzkoušejte rychlé koláče bez vážení

Jen pár ingrediencí odměřených pomocí hrnečku a skvělý koláč je na světě. Máme pro vás výběr receptů na ovocnou bublaninu, tvarohový koláč i šalamounovu buchtu s ořechy.

26.09.2021

ČÍST VÍCE
Palačinky versus lívance - co vede u vás? Vybrali jsme ty nejlepší recepty našich čtenářů - inspirujte se!
Palačinky versus lívance - co vede u vás? Vybrali jsme ty nejlepší recepty našich čtenářů - inspirujte se!

Palačinky a lívance jsou zárukou úspěchu - chutnají opravdu všem a dají se připravit na sto způsobů. Máme pro vás recepty na palačinky a lívance, které se netrhají, po upečení jsou krásně zlatavé a mají skvělou chuť. Stačí si vybrat!

25.09.2021

ČÍST VÍCE
Pečeme bez lepku: Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem
Pečeme bez lepku: Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

Chcete mlsat zdravě? Potom určitě vyzkoušejte recept na náš ořechový koláč! Je bez lepku a zbytečného cukru. Navíc je celá příprava nenáročná na čas.

25.09.2021

ČÍST VÍCE
Není nad českou klasiku! Dnes si krok za krokem připravíme pečeného králíka se zelím
Není nad českou klasiku! Dnes si krok za krokem připravíme pečeného králíka se zelím

Dnes se naučíme krok za krokem připravit šťavnatého pečeného králíka na bílém víně s vůní rozmarýnu, skvělou přílohou je červené zelí s brusinkami.

24.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na domácí kváskový chléb krok za krokem
Recept na domácí kváskový chléb krok za krokem

Dnes se naučíme péct úžasný domácí kváskový chléb. Příprava je trochu delší a náročnější, ale výsledek opravdu stojí za to.

24.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem
Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

Recept na jablečný koláč z křehkého těsta, který vydrží dlouho vláčný. Tedy pokud nezmizí hned po upečení ze stolu, protože voní a chutná úžasně! Doporučujeme vyzkoušet!

23.09.2021

ČÍST VÍCE
Děti je zbožňují! Špagety s rajčatovou omáčkou v 8 variacích
Děti je zbožňují! Špagety s rajčatovou omáčkou v 8 variacích

Mlsné jazýčky dětí umí být pěkné vybíravé! A maminky zvláště v této náročné době musí neustále vymýšlet, co dětem uvařit. Ovšem špagety, to je trefa do černého. Přinášíme vám 8 skvělých receptů na špagety s "červenou omáčkou" a pokaždé trochu jinak.

23.09.2021

ČÍST VÍCE
Šípky – proč je v přírodě rozhodně nepřehlížet?
Šípky – proč je v přírodě rozhodně nepřehlížet?

Určitě jste už zaznamenali dozrávání krásných červených šípkových plodů. První, co vás napadlo, bylo možná využití pro nejrůznější podzimní dekorace, ale byla by škoda zapomínat, že šípek je především doslova poklad pro naše zdraví, zvláště teď, na začátku podzimu. Zajímavostí je, že veškerou naši spotřebu šípků pokryjí volně rostoucí rostliny, proto se u nás ani nepěstuje průmyslově.

23.09.2021

ČÍST VÍCE
Zachraňte situaci: Rychlé pohoštění pro nečekané návštěvy
Zachraňte situaci: Rychlé pohoštění pro nečekané návštěvy

Zazvoní-li u vás doma nečekaná návštěva a nemáte jí co nabídnout, nezoufejte. Zde je pár tipů na sladké i slané rychlovky, které jsou do hodiny hotové a nepotřebujete k nim žádné speciální ingredience.

22.09.2021

ČÍST VÍCE
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček

Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

22.09.2021

ČÍST VÍCE
Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?
Celer v receptech: Jak si na něm pochutnat?

Bulvový celer je ideální surovinou pro všechny, kteří se snaží zhubnout. Obsahuje minimální množství kalorií, oproti tomu poměrně dost vitaminů a minerálů. Tvoří základ mnoha zeleninových polévek, ale dá se konzumovat i v mnoha dalších podobách - syrový v pomazánkách a salátech, smažený, pečený i plněný. Vybrali jsme pro vás 10 skvělých receptů a v těchto úpravách si ho doslova zamilujete!

22.09.2021

ČÍST VÍCE
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích

Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.

21.09.2021

ČÍST VÍCE
Jak na to: Rady pro správné vaření brambor
Jak na to: Rady pro správné vaření brambor

Brambory jsou podle kraje nazývány též zemáky, zemská jablka, erteple, kobzole, jablóška, zemčátka, krumple, grule, bandory, arteple či zemák. Jak je správně uvařit, abychom v nich zachovali i nějaký ten vitamín?

21.09.2021

ČÍST VÍCE
Recept na italské hříbkové risotto krok za krokem
Recept na italské hříbkové risotto krok za krokem

Recept na tradiční italské risotto, které není vůbec suché.

20.09.2021

ČÍST VÍCE
Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách
Podzimní čaje pro zahřátí a silnější imunitu: Sáhněte po zázvoru, černé jeřabině i borůvkách

Konec babího léta na sebe nenechá dlouho čekat. Čekají nás dny chladnější a naše tělo uvítá, když si pravidelně dopřejeme hřejivý čaj. Co takhle místo pytlíku z krabičky sáhnout po čerstvých či sušených bylinkách, zázvoru a ovoci? Jde to i zdravěji a my jsme si pro vás připravili tipy na čaje z domácích surovin ve vybraných receptech.

20.09.2021

ČÍST VÍCE
Zbylo vám maso od oběda? Užijte ho v dalších receptech
Zbylo vám maso od oběda? Užijte ho v dalších receptech

Zbylo vám pečené kuřecí maso z předešlého oběda? Nevíte, co s pár kousky uzeného nebo trhaného vepřového masa? Zkuste užít suroviny do dalších pokrmů, ušetříte a dobře si pochutnáte.

20.09.2021

ČÍST VÍCE
Krémová ovesná kaše s ostružinami krok za krokem
Krémová ovesná kaše s ostružinami krok za krokem

Tato kaše zaručeně nakopne na celý den. Vyzkoušejte si ji s námi v našem receptu krok za krokem.

20.09.2021

ČÍST VÍCE
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl
6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

Křehké, voňavé a plné jablíček - takové jsou domácí štrúdly. Tažené těsto a ovocnou náplň lze připravit podle klasického receptu, ale vyplatí se odhodit strach z novot a těsto třeba zjemnit jogurtem, ozvláštnit pivem a do náplně přidat i jiné suroviny pro zvýraznění chuti.

18.09.2021

ČÍST VÍCE
Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny
Videorecept: Vláčné hruškové lívance podle Anny

Zkoušeli jste do lívancového těsta přidat kousky čerstvého ovoce? Pokud ne, tak určitě zkuste a třeba rovnou tyto hruškové lívance! Díky hruškám jsou lívance krásně vláčné a mají příjemnou chuť po perníku.

17.09.2021

ČÍST VÍCE
Řepové brownies s fíky a pekanovými ořechy krok za krokem
Řepové brownies s fíky a pekanovými ořechy krok za krokem

Vyzkoušejte tento luxusní recept na řepové brownies s nádechem podzimu, který vás naučíme krok za krokem.

17.09.2021

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena