Magazín

Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.

Slovník pojmů

Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.

Kulinářské tipy a triky

Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?

Jak uchovávat vejce?

Vejce uchovávejte špičkou dolů, aby žloutek zůstal uprostřed. Uchovávejte je v původním kartonu a hlavně mimo dosah aromatických potravin.

Číst více
Rychlé opékání paprik

Když potřebujete opéct 1 - 2 papriky, tato rychlá metoda je ideální. Papriku napíchněte na vidlici s dlouhou rukojetí, podržte ji nad plamenem a pomalu otáčejte, až bude slupka ze všech stran začernalá.

Číst více

Chutě babího léta od pondělí do pátku
Chutě babího léta od pondělí do pátku

Co dnes uvařit? Možná už vám také dochází nápady. Přinášíme vám inspiraci na celý pracovní týden - zaměříme se na polévky z podzimních surovin a hlavní chody z hub, dýně, nezapomeneme přidat i oblíbené omáčky.

04.10.2021

ČÍST VÍCE
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím
Milujete halušky? Zkuste recepty na halušky s brynzou, slaninou i se zelím

Halušky, bramborové noky, které má rád snad každý, stačí jen přizpůsobit suroviny, kterými je doplníme. Původně slovenské národní jídlo se i u nás těší velké oblibě, pojďme si ho připomenout a připravit na více způsobů.

03.10.2021

ČÍST VÍCE
Jemné a nadýchané: Jablečné lívance jsou ideální snídaní
Jemné a nadýchané: Jablečné lívance jsou ideální snídaní

Dnes se krok za krokem naučíme lívance z jablíček, které zvládne úplně každý. Oproti klasickým lívancům jsou jemnější, nadýchanější a díky skořici krásně voní.

02.10.2021

ČÍST VÍCE
Víkendové pečení: Kakaová buchta s tvarohem nikdy nezklame
Víkendové pečení: Kakaová buchta s tvarohem nikdy nezklame

Moučníků a sladkých dezertů není nikdy dost. Proto je zde další FOTORECEPT s podrobným návodem. Tentokrát si upečeme kakaovo-tvarohovou buchtu.

02.10.2021

ČÍST VÍCE
Jak naložit kysané zelí?
Jak naložit kysané zelí?

Knedlo vepřo zelo. Plněné knedlíky se zelím. Tradiční česká jídla, které se bez kysaného zelí nedokážeme představit. Málo která hospodyňka však ví, jak zelí naložit. Stačí přeci zajít do supermarketu a kysané zelí si koupit. Pro ty, kteří přeci jen upřednostňují domácí výrobu kysaného zelí, je tu náš článek s podrobným návodem.

02.10.2021

ČÍST VÍCE
Recept na jablečný závin krok za krokem
Recept na jablečný závin krok za krokem

Jablečný závin z listového těsta, který podle našeho návodu zvládnete připravit i s pečením do 60 minut.

01.10.2021

ČÍST VÍCE
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!

Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.

01.10.2021

ČÍST VÍCE
Do 30 minut hotovo! Recept na mléčné řezy krok za krokem
Do 30 minut hotovo! Recept na mléčné řezy krok za krokem

Recept na řezy, které jsou chuťově geniální! A plus navíc - jejich příprava zabere jen 30 minut. Vyzkoušejte tuto dobrotu podle našeho FOTONÁVODU.

30.09.2021

ČÍST VÍCE
Útok na nachlazení a chřipku: Jak své tělo od nemoci ochránit?
Útok na nachlazení a chřipku: Jak své tělo od nemoci ochránit?

Je zde období nachlazení, chřipek a oslabené imunity, můžeme však tělo ochránit - pomocí vitamínů.

30.09.2021

ČÍST VÍCE
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem
Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

Segedínský guláš je maďarská klasika mezi guláši. Každá rodina má určitě svůj vlastní recept na segedín. Tentokrát si ukážeme tradiční postup při vaření tohoto oblíbeného pokrmu.

29.09.2021

ČÍST VÍCE
Nejlepší bramboračka: Bez hub se neobejdete a vývar je prostě základ!
Nejlepší bramboračka: Bez hub se neobejdete a vývar je prostě základ!

Kdo by ji nemiloval, voňavá, hustá a poctivá, taková je bramboračka, kterou si pamatujeme z kuchyně našich babiček. Jak si ji připravit tak, aby se opravdu podařila a chutnala jako za starých časů? Vsaďte při vaření na silný vývar a bez hub snad ani bramboračku nevařte. Nejlepší jsou houby sušené, protože dodají polévce silnější aroma.

29.09.2021

ČÍST VÍCE
Videorecept: Rychlý houskový knedlík z hrnku
Videorecept: Rychlý houskový knedlík z hrnku

Nejsnazší a nejrychlejší houskový knedlík připravíme v hrníčku. V naší škole Vaření si ukážeme jednu z možností, jak takový knedlík připravit. Michal Nikodem tento knedlík použije jako přílohu k domácí svíčkové omáčce.

29.09.2021

ČÍST VÍCE
Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu
Vaření z dýně nekončí polévkou: Zkuste dýňové noky, kompot, karbanátky i dýňovou buchtu

Dýně máslová, velkoplodá Goliáš, Chioggia, špagetová, ale hlavně jedna z nejoblíbenějších - dýně Hokkaido. Zelenina, která je velmi tvárná a dá se jen s trochou fantazie připravit na spoustu způsobů. Dýni lze zapékat, použít jako přílohu, tvořit z ní výborné noky, jemnou a nadýchanou buchtu, zavařit ji či použít klasicky - k přípravě krémové podzimní polévky. Výběr receptů, které rozhodně nezklamou.

29.09.2021

ČÍST VÍCE
Zásobte tělo vitamíny: Dopřejte si na oběd zdravý čočkový salát s pečenou zeleninou
Zásobte tělo vitamíny: Dopřejte si na oběd zdravý čočkový salát s pečenou zeleninou

Nikdy bychom neměli zapomínat na dostatečný přísun zeleniny i luštěnin. Skvělou variantou je tento rychlý salát z černé čočky s pečenou zeleninou.

28.09.2021

ČÍST VÍCE
Recepty do sbírky: Oblíbené domácí vafle 10x jinak
Recepty do sbírky: Oblíbené domácí vafle 10x jinak

Připravte si tuto původně belgickou pochoutku na 10 způsobů. Snídaně, kterou potěšíte nejen děti. Chutnají božsky se šlehačkou, čerstvým ovocem, marmeládou, čokoládou i medem.

28.09.2021

ČÍST VÍCE
Když se pije burčák: K zakousnutí si dopřejte českou klasiku
Když se pije burčák: K zakousnutí si dopřejte českou klasiku

A je to tady! Už pár dní si můžete dopřát pravý český burčák, doslova poklad podzimu. Jak poznat ten pravý? A hlavně, co si při popíjení burčáku dopřát k zakousnutí?

27.09.2021

ČÍST VÍCE
Hrušková sezóna v plném proudu - výběr nejlepších receptů
Hrušková sezóna v plném proudu - výběr nejlepších receptů

Hrušky k podzimu právem patří, bez nich si málokdo umí představit nejen sladkou, ale i slanou kuchyni. V dnešním výběru receptů jsme si pro vás připravili opravdové delikatesy.

27.09.2021

ČÍST VÍCE
Jednoduše a bez pečení: Recept na BeBe řezy krok za krokem
Jednoduše a bez pečení: Recept na BeBe řezy krok za krokem

Recept na oblíbený nepečený dezert z BeBe sušenek s tvarohovým krémem a banánem krok za krokem. Málokdo mu odolá!

27.09.2021

ČÍST VÍCE
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku
Poctivá domácí zelňačka: Top recepty na hustou a vydatnou polévku

Poctivá zelňačka - hustá a vydatná polévka, která skvěle zahřeje a nasytí. Její příprava je trochu složitější, ale podle těchto vybraných receptů ji hravě zvládne úplně každý. Zelňačka s klobásou i bez, s uzeným masem, na vegetariánský způsob, ale také s houbami, cuketou nebo červenou řepou. Kterou si vyberete?

26.09.2021

ČÍST VÍCE
Jak připravit domácí těstoviny? Zkuste skvělé tagliatelle krok za krokem
Jak připravit domácí těstoviny? Zkuste skvělé tagliatelle krok za krokem

Dnes si připravíme domácí těstoviny, na které bude třeba jen pár surovin a trocha trpělivosti při tvarování. Odměnou bude pravá chuť domácích těstovin, které se nic nevyrovná!

26.09.2021

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena