Vaření.czMagazín

Magazín

Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.

Slovník pojmů

Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.

Kulinářské tipy a triky

Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?

Orestování rýže před vařením

Rýži před vařením orestujeme na troše tuku, poté zalijeme vodou (na 1 díl rýže 1,5 dílu vody či vývaru) a přivedeme k varu. Poté promícháme a vložíme takto do předehřáté trouby. Rýži "pečeme" asi 25 minut, vyjmeme a máme hotovo. Takto připravená rýže je zcela bezkonkurenční.

Číst více
Jak podávat kimchi?

Jak zelnou pochoutku, korejský salát kimchi, využijeme? Běžně se podává od snídaní až po večeře jako příloha, ale hodí se také do spousty asijských jídel, k rýži, nudlím i do polévek.

Číst více

Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem
Inspirace na víkend: Recept na italské tiramisu krok za krokem

Jemný a lahodný dezert, kterým zabodujete! Připravte si pravé italské tiramisu podle našeho FOTORECEPTU.

21.01.2022

ČÍST VÍCE
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu
Zahřejte se poctivou polévkou: 6 nejlepších receptů na bramboračku, zelňačku i kulajdu

Jsou tady další mrazivé dny a určitě také pociťujete, jak důležité je se v těchto dnech zahřát. Při volbě pokrmů nemůžete šlápnout vedle, když sáhnete po vydatné domácí polévce. Máme pro vás perfektní recepty z brambor, hub a zelí - surovin, které si teď tělo žádá nejvíce.

21.01.2022

ČÍST VÍCE
Kynuté dýňové bochánky s medovou krustou krok za krokem
Kynuté dýňové bochánky s medovou krustou krok za krokem

Zimní atmosféru doladí recept na tyto nadýchané dýněčky s medovou krustou, které se dnes naučíme upéct krok za krokem.

20.01.2022

ČÍST VÍCE
Hermelín na talíři: Recepty, na kterých si skvěle pochutnáte
Hermelín na talíři: Recepty, na kterých si skvěle pochutnáte

Plánujete-li posezení s přáteli či rodinou, které chcete spojit s popíjením vína, hermelín je ideálním společníkem. Pokud máte rádi sýrové speciality, máme pro vás několik osvědčených receptů, jak si hermelín chutně připravit.

19.01.2022

ČÍST VÍCE
5 surovin a trocha trpělivosti: Tak málo stačí k výrobě levných domácích tortill
5 surovin a trocha trpělivosti: Tak málo stačí k výrobě levných domácích tortill

Už jste někdy ochutnali domácí tortilly? Jsou výborné, snadné na přípravu a oproti kupovaným je cena zanedbatelná. Následně při jejich plnění můžeme experimentovat podle libosti.

19.01.2022

ČÍST VÍCE
Typická česká jídla: Nejoblíbenější a do detailů doladěné recepty
Typická česká jídla: Nejoblíbenější a do detailů doladěné recepty

Česká klasika, pokrmy národní i ve velkém oblíbené, bez kterých si Češi nedokáží představit svůj TOP žebříček jídel, na které nedají dopustit. Vybrali jsme pro vás vymazlené recepty nejen na svíčkovou, koprovku či rajskou.

18.01.2022

ČÍST VÍCE
Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká
Návod, jak opéct topinku, aby křupala a uvnitř byla měkká

Ve spolupráci s IHNED.cz a šéfkuchařem Václavem Fričem vám přinášíme návod na přípravu křupavé, přitom měkké topinky. Věděli jste, že nejlepší chléb na topinky je 2 -3 dny starý?

18.01.2022

ČÍST VÍCE
Květákové variace: Smaženým květákem nic nezkazíte, ale tyhle recepty rozhodně zkuste!
Květákové variace: Smaženým květákem nic nezkazíte, ale tyhle recepty rozhodně zkuste!

Poradíme vám, jak květák chutně a co nejčastěji zařadit do jídelníčku. Květák se dá připravit jak pouhým povařením a klasickým smažením, tak i šikovně zapékat, tvořit z něj nejrůznější placičky, karbanátky, obohatit jím polévky či saláty, zapracovat do směsí třeba s kuskusem a také celý květák naplnit a zapéct. Zkuste některý z vybraných receptů.

18.01.2022

ČÍST VÍCE
Dieta? Už nikdy! Stačí změna stravovacích návyků
Dieta? Už nikdy! Stačí změna stravovacích návyků

Také se snažíte zhubnout, udržet si váhu, přitom si chcete zachovat radost z jídla? Máte již dost kolotoče s dietami a hledáte praktické a zároveň rozumné řešení, které vám umožní absolutní kontrolu vaší váhy? Možná si myslíte, že nic takového není možné, že by to bylo až příliš krásné, ale může to být pravda, pokud se zamyslíte nad svou životosprávou a přistoupíte na to, že i bez hladovky můžeme hubnout.

17.01.2022

ČÍST VÍCE
Recept na domácí müsli krok za krokem
Recept na domácí müsli krok za krokem

Dnes vás naučíme křupavé domácí müsli, které je prostě úžasné! Chuťově vynikající a hlavně - přesně víte, co do něj dáte. FOTORECEPT krok za krokem.

17.01.2022

ČÍST VÍCE
Kukuřičná polenta:  Tradiční italské jídlo, které se dá zapékat, smažit i připravit na sladko
Kukuřičná polenta: Tradiční italské jídlo, které se dá zapékat, smažit i připravit na sladko

Zkoušíte rádi nové pokrmy? Nebojíte se experimentovat? Sáhněte v obchodě se zdravou výživou po kukuřičné mouce a připravte si doma polentu.

17.01.2022

ČÍST VÍCE
Recept na vlašský salát krok za krokem
Recept na vlašský salát krok za krokem

Domácí příprava vlašského salátu je rychlá a jednoduchá. Navíc má tu výhodu, že přesně víte, co salát obsahuje. Použít se dá na chlebíčky, ale klidně i jako studená večeře.

16.01.2022

ČÍST VÍCE
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky
6 nejlepších receptů na bábovku - tradiční recepty jako od babičky

Olejová, tvarohová nebo čokoládová? Ať už vyberete jakoukoli, zaručujeme, že bábovky podle těchto receptů se podaří na jedničku. Budou krásně vláčné, nadýchané a chuťově dokonalé.

16.01.2022

ČÍST VÍCE
Škola pečení: Na čem záleží při vymazávání a vysypávání forem?
Škola pečení: Na čem záleží při vymazávání a vysypávání forem?

Formy a plechy je před pečením nutno vymazat tukem a vysypat hrubou moukou nebo strouhankou. Nebo dáváte přednost pečícímu papíru? I tak zdánlivě jednoduchá věc má svá pravidla.

16.01.2022

ČÍST VÍCE
Úžasně vypadá i chutná: Máslové kuře krok za krokem
Úžasně vypadá i chutná: Máslové kuře krok za krokem

Recept na lahodnou omáčku a šťavnaté kuřecí maso. Krok za krokem si za pár minut připravíte skvělou a rychlou večeři.

15.01.2022

ČÍST VÍCE
Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?
Droždí: Jak na to, aby se kynuté moučníky povedly na výbornou?

Při přípravě kynutých těst je droždí nezbytnou ingrediencí. Máte doma čerstvé či sušené droždí? Nevíte si rady, jak připravit kvásek a kolikrát máte nechat těsto kynout? Vše si podrobně vysvětlíme.

14.01.2022

ČÍST VÍCE
Dokonalá, přitom tak jednoduchá: Píchaná buchta krok za krokem
Dokonalá, přitom tak jednoduchá: Píchaná buchta krok za krokem

Máme pro vás tip na úžasný moučník! Rychlá buchta na plech, která se po upečení propíchá vařečkou a zalije sametově jemnou čokoládovou polevou.

14.01.2022

ČÍST VÍCE
Zavářky a vložky do polévek - domácí jsou ty nejlepší!
Zavářky a vložky do polévek - domácí jsou ty nejlepší!

Dnes se vrhneme na přípravu domácích zavářek do polévky, jejichž základem je mouka a vejce. Ať už se jedná o polévkové nudle, kapání či vaječnou drobenku, polévka může být díky domácí zavářce pokaždé jiná, lepší a chutnější.

13.01.2022

ČÍST VÍCE
Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem
Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

Pokud vás omrzel klasický recept na čočkovou polévku, vyzkoušejte tuto s řapíkatým celerem, mrkví a spoustou koření. Nemá chybu!

13.01.2022

ČÍST VÍCE
Odlehčete spíž a zlikvidujte zásoby ořechů i zavařenin: Tipy na sladké náplně do koláčů a buchet
Odlehčete spíž a zlikvidujte zásoby ořechů i zavařenin: Tipy na sladké náplně do koláčů a buchet

Nevíte, čím naplnit nebo ozdobit vaše koláče? Máte doma spoustu ovoce a zavařenin? Pak vám nic nebrání je použít.

12.01.2022

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena