Vaření.czMagazín

Magazín

Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.

Slovník pojmů

Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.

Kulinářské tipy a triky

Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?

Orestování rýže před vařením

Rýži před vařením orestujeme na troše tuku, poté zalijeme vodou (na 1 díl rýže 1,5 dílu vody či vývaru) a přivedeme k varu. Poté promícháme a vložíme takto do předehřáté trouby. Rýži "pečeme" asi 25 minut, vyjmeme a máme hotovo. Takto připravená rýže je zcela bezkonkurenční.

Číst více
Jak podávat kimchi?

Jak zelnou pochoutku, korejský salát kimchi, využijeme? Běžně se podává od snídaní až po večeře jako příloha, ale hodí se také do spousty asijských jídel, k rýži, nudlím i do polévek.

Číst více

Quinoa: Jak si na ní pochutnat?
Quinoa: Jak si na ní pochutnat?

V posledních letech se stala quinoa velmi oblíbenou surovinou i v našich kuchyních, a to především díky nutričním hodnotám a snadné přípravě. Z této bezlepkové suroviny se používají nejčastěji celá semena, ale mele se také na mouku. Je skvělým zdrojem vitamínů a obsahuje též vysoké procento rostlinných bílkovin.

12.01.2022

ČÍST VÍCE
Pastýřský koláč s mletým masem krok za krokem
Pastýřský koláč s mletým masem krok za krokem

Recept na pastýřský koláč je velmi jednoduchý. Provoňte ho čerstvými bylinkami a získáte skvěle vyladěný pokrm, který si zamilujete.

11.01.2022

ČÍST VÍCE
Zdravé pečení – proč se ho nebát a jak začít?
Zdravé pečení – proč se ho nebát a jak začít?

Dolehl na vás začátek nového roku se vší tíhou právě uplynulých Vánoc, které jste si, pokud jde o jídlo, užili naplno a bez odpírání? Nebo prostě jen máte rádi sladké, ale už nějakou dobu je to na vás vidět, a to je to, co vás trápí?

10.01.2022

ČÍST VÍCE
Dietní speciál: Jak zhubnout a dostat se rychle do formy?
Dietní speciál: Jak zhubnout a dostat se rychle do formy?

Zhubnout, mít pevnější tělo a cítit se fyzicky lépe - možná i vy jste si už poněkolikáté v pořadí dali podobné novoroční předsevzetí. Ale jak na to? Začněte detoxikací, ostatně její pravidla jsou všeobecně důležitá i pro hubnutí - pít více vody a neslazených čajů, jíst více zeleniny a omezit všechny škodlivé a návykové látky. Zdravého úbytku na váze dosáhnete správným složením jídelníčku, kalorickým deficitem a pravidelným pohybem. V našem speciálu o hubnutí se dozvíte pár šikovných rad a nechybí ani pár receptů vhodných pro úbytek na váze v zimním období.

10.01.2022

ČÍST VÍCE
Zdravé přílohy - jak si na nich pochutnat?
Zdravé přílohy - jak si na nich pochutnat?

Možná jste si s příchodem nového roku také dali pár předsevzetí. Pokud mezi nimi bylo shodit pár kilogramů a začít zdravěji jíst, s lehčími a vitamíny nabitými přílohami to půjde snáz.

09.01.2022

ČÍST VÍCE
Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky
Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

Milujete čokoládu? Čokoláda byla vždy spojována s pocitem štěstí a v těchto pochmurných dnech si potřebujeme zlepšovat náladu. Vyzkoušejte 10 neodolatelných receptů!

08.01.2022

ČÍST VÍCE
Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni
Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

Zelí používá snad každá domácnost. Je to zelenina dostupná během celého roku a využití v kuchyni je rozsáhlé. Pojďme se na zelí podívat pěkně zblízka a také si říct pár tipů na vnější použití zelných listů při zdravotních potížích. Nebude chybět ani pár báječných receptů.

08.01.2022

ČÍST VÍCE
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček
Pečeme vepřové maso: Nejlepší recepty našich babiček

Inspirujte se recepty z vepřového masa, které jsou sice časově náročnější, ale za ten výsledek stojí. Kdy jindy než právě s nadcházejícím víkendem se vrhnout na vepřovou pečeni nebo pomalu pečené koleno.

08.01.2022

ČÍST VÍCE
Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem
Tip na víkend: Úžasné domácí věnečky krok za krokem

Recept na vynikající tradiční věnečky s odlehčeným krémem. Zamilujete si je!

07.01.2022

ČÍST VÍCE
Fenomenální tvarohové řezy v 8 variantách
Fenomenální tvarohové řezy v 8 variantách

Prověřené recepty na vynikající řezy z tvarohu, které můžeme připravit pro každou příležitost. Z piškotového těsta, s ovocem i bez a hlavně se spoustou čokolády.

07.01.2022

ČÍST VÍCE
Dokonale připravená vajíčka - 6 receptů, které udělají z vaší snídaně tu nejlepší část dne!
Dokonale připravená vajíčka - 6 receptů, které udělají z vaší snídaně tu nejlepší část dne!

Vajíčka na různé způsoby patří mezi nejoblíbenější snídaně, jsou surovinou, se kterou se dá přímo kouzlit! A to zvlášť o víkendu, kdy je více času na jejich přípravu. Dopřejte si královskou snídani - přinášíme vám ty nejlepší recepty.

07.01.2022

ČÍST VÍCE
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem
Videorecept: Báječné domácí těstoviny s pestem a kuřecím masem

Domácí tagliatelle ve smetanové omáčce s kousky kuřecího masa, sušených rajčat a bazalkovým pestem, lehce pikantní a velmi dobré. Recept je trochu náročnější na čas díky přípravě domácích těstovin, ale výsledkem je oběd, na kterém si opravdu pochutnáte.

06.01.2022

ČÍST VÍCE
Recepty z Krkonoš: Poklady české kuchyně
Recepty z Krkonoš: Poklady české kuchyně

Dnes si připomeneme mnohdy již zapomenuté tradiční pokrmy z Krkonoš, které stojí za to vyzkoušet.

06.01.2022

ČÍST VÍCE
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem
Zavářky do polévek: Zkuste domácí nudle, játrové knedlíčky i nočky se sýrem

Zavářky a vložky polévku nejen zahustí, ale také zvýší její výživnost a sytivost. Pojďme se společně naučit základní strouhání, domácí nudle, knedlíčky, noky i nudle z palačinkového těsta.

06.01.2022

ČÍST VÍCE
Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem
Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

Dýňové rolky nebo šneci z kynutého těsta se skořicovou náplní a citronovou polevou. To je ten pravý moučník, který vám zpříjemní chladné zimní dny.

06.01.2022

ČÍST VÍCE
10+1 otázek: Proč je pro naše tělo vláknina tak důležitá?
10+1 otázek: Proč je pro naše tělo vláknina tak důležitá?

Všichni víme, že zelenina a ovoce obsahuje hodně vlákniny. Ale k čemu ta vláknina vlastně je? A proč je tělu prospěšná?

05.01.2022

ČÍST VÍCE
Narodili jste se ve znamení Kozoroha? Několik tipů a receptů do vašeho jídelníčku
Narodili jste se ve znamení Kozoroha? Několik tipů a receptů do vašeho jídelníčku

Pro Kozorohy je stěžejní hlídaní dostatku minerálů, hlavně vápníku. Koukněte se, které potraviny vám s tím pomohou.

05.01.2022

ČÍST VÍCE
Křen selský: Ve kterých pokrmech se bude vyjímat?
Křen selský: Ve kterých pokrmech se bude vyjímat?

Je zdravý a jídlu dodá nezaměnitelnou chuť. Někteří z nás mu zůstávají věrni dlouhá léta a nedají na něj dopustit. Proč si křen častěji dopřát?

04.01.2022

ČÍST VÍCE
Vsaďte při hubnutí na jistotu: Recept na tukožroutskou polévku krok za krokem
Vsaďte při hubnutí na jistotu: Recept na tukožroutskou polévku krok za krokem

Výsledky hubnutí s tukožroutskou polévkou jsou jedny z nejviditelnějších. Navíc se tělo kompletně vyčistí, zbaví nadbytečné vody a upraví se zažívání. Tak proč to nezkusit?

04.01.2022

ČÍST VÍCE
Videorecept: Rýžová kaše s dýní a jablky - připravte si snídani, která pohladí žaludek a perfektně zasytí
Videorecept: Rýžová kaše s dýní a jablky - připravte si snídani, která pohladí žaludek a perfektně zasytí

Sladký dezert z rýžových vloček, dýně hokaido a nastrouhaných jablíček, jehož příprava je velmi jednoduchá. Rýžová kaše se dá podávat jako snídaně i lehká svačina, navíc si ji lze doladit podle chuti (třeba mletou skořicí).

04.01.2022

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena