Vaření.czMagazín

Magazín

Zajímavé články, kulinářské tipy a spousta inspirace pro vaše vaření i pečení.

Slovník pojmů

Nevíte, co je foie gras nebo salsiccia? V našem slovníku se to dozvíte.

Kulinářské tipy a triky

Osvědčené postupy, tajné fígle a triky našich babiček. Znáte už všechny?

Aby vánočka déle vydržela

Vánočka bude jemnější a déle vydrží, čím více másla do ní použijeme. Proto při volbě receptu raději sáhneme po vánočce z máslového těsta a můžeme si být jisti, že bude vláčná i několik dní.

Číst více
Vaření kynutých houskových knedlíků v páře

Ze všeho nejlepší jsou kynuté houskové knedlíky vařené v páře. Pokud můžete, připravte si na knedlíky parní lázeň. Stačí obyčejný pařáček na hrnec, dá se použít i utěrka přivázaná za uši hrnce, do které se knedlík položí. Nejkomfortnější je použití trouby s parním programem.

Číst více

Sójová omáčka
Sójová omáčka

Žádný milovník asijské kuchyně si jistě nedokáže bez této omáčky představit život. Sójová omáčka je totiž jedním z mála stavebních kamenů asijské kuchyně a nezbytnou součástí při stolování. Každý asijský labužník ví o této omáčce všechno. Ale co my, "obyčejní smrtelníci", kterým omáčka jen chutná?

29.06.2006

ČÍST VÍCE
Jak může dopadnout vaření s dětmi
Jak může dopadnout vaření s dětmi

Ráda bych se s vámi podělila o svůj příběh, jak také může skončit vaření dětí s rodiči. Vlastně vaření dětí bez rodičů.

28.06.2006

ČÍST VÍCE
Nebezpečí při vaření s dětmi
Nebezpečí při vaření s dětmi

Pokud jste pravidelnými čtenáři našeho portálu, dočetli jste se v mém předchozím článku Vaříme s dětmi o některých nástrahách, které číhají na malé kuchaře. Jelikož jsou tyto úrazy při vaření s dětmi hodně časté, chtěla bych se jim věnovat trošku podrobněji. Přeci jenom je jistější prevence, než řešení následků.

28.06.2006

ČÍST VÍCE
Vaříme s dětmi
Vaříme s dětmi

Tématem tohoto týdne jsou děti v kuchyni a tak by bylo dobré si napsat pár postřehů, ale i užitečných rad a nápadů, jak zvládnout malé lumpíky.

27.06.2006

ČÍST VÍCE
Co musíme vědět, když chceme vařit v mikrovlnce
Co musíme vědět, když chceme vařit v mikrovlnce

Posledně jsme si řekli, jaké jsou výhody mikrovlnných trub. Dnes si povíme, co bychom měli vědět o vaření v mikrovlnce. Některé základní rady ohledně mikrovlnek máme naučené, ale vlastně nevíme, jaký mají důvod. Většinou je ale využíváme pouze pro ohřívání a ne pro pečení.

26.06.2006

ČÍST VÍCE
Drahé hubnutí a já
Drahé hubnutí a já

Předpokládám, že všichni znáte úsměvnou českou komedii Mé drahé tety a já, kde vynikající Jiří Hrzán prožívá nespočet trampot. Když jsem přemýšlela, jak výstižně vybrat název pro můj dnešní článek, jednoznačně pořád vycházelo toto. I já totiž prožívala při hubnutí spoustu úsměvných historek.

19.06.2006

ČÍST VÍCE
Cuketkovo Mojito Cukito
Cuketkovo Mojito Cukito

Po náročném mixování, zkoumání, testování a ochutnávání jsem si na letošní horké dny připravil nový model koktejlu Mojito. Tato moje verze se nekompromisně vrací zpět ke kořenům, zároveň nedostižně uniká běžnému zdejšímu barovému průměru. Zní to samolibě, ale pro mne je domácí Cukito opravdu nad zlato.

15.06.2006

ČÍST VÍCE
Srovnání časopisů
Srovnání časopisů

Nejnovější (jarní vydání) srovnání tří hlavních kulinářských časopisů na českém trhu pod kritickým, šilhavým a neúprosným očkem pana Cuketky.

13.06.2006

ČÍST VÍCE
Přidávejte fotografie!
Přidávejte fotografie!

Tým Vaření.cz pro své registrované uživatele připravil novou funkci. Nyní mají všichni registrovaní uživatelé možnost přidávat ke všem receptům vlastní fotky. Pojďme si spolu přiblížit, jak tuto funkci používat, a co bychom o ní měli vědět.

06.04.2006

ČÍST VÍCE
Novinky na Vaření.cz
Novinky na Vaření.cz

Ti z vás, kteří nás navštěvují pravidelně, si jistě všimli, že za poslední týden jsou denně aktualizovány recepty a články. Pokud nevíte, čím to je, tak se nyní o obsah Vaření.cz stará nová stálá redaktorka...

13.03.2006

ČÍST VÍCE
Vinobraní  - burčák
Vinobraní - burčák

Na podzim se vinař vrací domů s napětím. Nezajímají jej tytéž věci jako v jiných ročních obdobích. Začátkem podzimu ihned po příchodu spěchá do sklepa. Ve sklepě se děje něco, k čemu směřoval vinař celé své zimní, jarní a především letní úsilí ve vinohradě. Veškerou namáhavou a stále se opakující práci podstupoval pouze proto, aby dočkal božského nápoje.

26.09.2005

ČÍST VÍCE
Nejžhavější designové styly pro letošní Vánoce
Nejžhavější designové styly pro letošní Vánoce

Přemýšlíte čím letos vylepšíte vánoční výzdobu nebo jak prostřete štědrovečerní stůl? Nabízíme vám několik stylových variant, které budou pro letošní svátky zaručeně správnou volbou. Jaké to jsou?

02.12.2004

ČÍST VÍCE
Jaké víno se u nás pije nejčastěji?
Jaké víno se u nás pije nejčastěji?

Z výsledků posledního výzkumu agentury OMD vyplynulo, že 28,3 % konzumentů ve věku 18-59 let pije víno minimálně jednou do týdne, 31,1 % jednou do měsíce a zbytek pouze výjimečně.

22.11.2004

ČÍST VÍCE
Vraťte se do práce odpočatí!!
Vraťte se do práce odpočatí!!

Léto už nenávratně skončilo a na mnoho lidí spadne taková ta typická únava. Je potřeba, aby jste věděli jak tyto syndromy odehnat. Říká se přeci, ve zdravém těle zdravý duch, tak tomu musíme pomoci.

25.08.2004

ČÍST VÍCE
Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena